Dieťa v znamení kozorožca: Je požehnaním, za odmenu!

Spoznáte ho podľa toho, že sa tvári vážne a zdržiava sa radšej v spoločnosti dospelých.

06.01.2015 12:00
debata
Dieťa v znamení kozorožca. Vážne, cieľavedomé a... Foto: SHUTTERSTOCK
kozorožec Dieťa v znamení kozorožca. Vážne, cieľavedomé a zodpovedné.

Dospelý malý tvor

Našťastie, ako bude dieťa starnúť, začne sa to preklápať. Ak sa z neho stane dvadsiatnik, už sa bude dobre cítiť aj medzi svojimi rovesníkmi. Snáď. Dovtedy bude vážne a svoju zrelosť si bude uvedomovať. Nevysmievajte sa mu z nej, ale skúste ho s ňou akceptovať. Takže žiadne zdrobneniny, šušľanie, túlenie sa ani líškanie. Máte doma dospelého tvora v detskom telíčku.

Cieľavedomé stvorenie

Keďže dospelý kozorožec, a rovnako žena či muž, je cieľavedomý, táto vlastnosť sa začne vo veľkom prejavovať aj v malom kozorožcovi. Bude mať jasnú cestu z bodu A do bodu B a uvedomovať si krôčik po krôčiku, čo bude musieť splniť, aby sa tam čo najrýchlejšie dostalo. A pozor! Jeho trpezlivosť sa tiež nedá prehliadnúť. Nie je to predsa netrpezlivý baran, ktorý chce mať výsledok hneď a zaraz, inak sa vzdá. Kozorožec, ten si počká. A dočká sa.

Poriadok musí byť

A potrebuje ho aj malý kozorožec. Vo veciach musí mať systém a jasno – stoj čo stoj. Beda, ak mu ho niekto naruší (najčastejšie je to matka). Toto dieťa bude skôr domasedkom alebo výletníkom, ktorému spoločnosť budú robiť len rodičia alebo súrodenci. Málokedy ho vidieť v skupinkách detí a partiách. Tam nepatrí, necíti sa tam dobre. To až neskôr… Ako sme uviedli vyššie. Najlepšieho kamaráta v triede však mať určite bude.

… ako za odmenu!

Žiačik bude kozorožec pre rodičov ako dieťa za odmenu. K úlohám sa stavia zodpovedne, má v nich prehľad a poriadok. Nie je to dieťa žijúce v chaose. Čo rodičia tiež mimoriadne ocenia, je jeho prístup. Najprv práca, potom pláca. V jeho jazyku je to niečo podobné. Aby sa mohlo ísť hrať, musí mať hotové úlohy. Iná postupnosť uňho neexistuje. Ako by aj mohla? Veď toto malé stvorenie by nemohlo spávať!

Sú požehnaním

Astrológovia sa na adresu týchto detí vyjadrujú ako o požehnaní. Ich túžby a sny budú mať reálne kontúry. Nikdy si neprajú, čo usúdia, že nedosiahnu. Je to pre nich strata času. Podobný vzťah budú mať tieto vážne deti aj k rozprávkam. Najmenej obľúbené budú kreslené, pretože modrý pes v realite neexistuje a medzi tie najobľúbenejšie budú patriť filmové, čo najviac sa približujúce reálnemu svetu, v ktorom predsa žijú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trpezlivosť #odmena #cieľavedomosť #poriadok #reálny svet #filmová rozprávka

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...