Dagmar Dianová: Na štedrú večeru ma už asi nikto nepozve

Vianočné sviatky strávi moderátorka Dagmar 'Didiana' Dianová s rodinou. Pracovný kalendár má plný aj cez sviatky, čiže sviatkuje doma.

23.12.2014 09:30
Didiana, Dagmar Dianová Foto:
Už nejaký ten rok si moderátorka pred Vianocami daruje pohodu a relax.
debata

Aby ma neohovárali
„Okrem toho mi doma chutí. Na návšteve sa musíte tváriť zdvorilo, jesť málo, aby vás neohovárali, že im všetko zjete. Prípadne jesť aj vtedy, keď nevládzete, aby ste hostiteľa neurazili. Ale po tejto odpovedi mám asi po probléme, lebo ma už k sebe na štedrú večeru nikto nepozve,“ povedala so smiechom pre Pravda.sk moderátorka, ktorá si v budúcnosti plánuje vyskúšať Vianoce mimo Slovenska, niekde v teple, napríklad v Thajsku. „Vianoce aj u nás budú tradičné, ak nám nevypnú prúd ako pred dvoma rokmi,“ dodala.

Ako zelenina pre mačku
Jej ujo kňaz vynikajúco varí a rád rozdáva svoje kulinárske výtvory. Aj vďaka nemu majú Dianovci kapustnicu bez hríbov, kapustnicu s hríbami, mama varí šošovicu pre otca a brata a pre seba s babkou rybaciu polievku. „Potom prídem na večeru ako do reštaurácie a vyberiem si z menu jednu zo štyroch polievok. Ešte sa postarám o sebe – donesiem si lososa, lebo vyprážaný kapor má pre mňa také čaro, ako zelenina pre mačku.“

Najlepšie sú zážitkové
Darčeky rieši Didiana prakticky pre seba aj pre ostatných. „Na materiálno sa blízkych opýtam, inak som za zážitkové darčeky – pobyt vo wellness hoteli, poukaz na masáž, lístok na koncert… Je toľko krásnych zážitkov, ktoré sa dajú darovať, ale už nejaký ten rok si darujem najmä sebe, pred Vianocami pohodu a relax. Je to veľmi príjemné – neblbnúť zo stresu.“

Namiesto lokše na námestí
Vianočné trhy podľa jej slov ponúkajú skvelú atmosféru najmä na zasnežených pohľadniciach, prípadne v čase, keď vyjde počasie. Tento rok však namiesto toho, aby jedla lokše na námestí, bola pozvaná na koncoročné podujatie hotelovej školy v Piešťanoch. „Decká piekli medovníky a svoje výrobky predávali, tak som si užila lokší a halušiek v škole v Piešťanoch. Krstili sme im na škole spolu s režisérkou televíznej relácie Tajomstvo mojej kuchyne, Katarínou Ďurovičovou, kalendár plný mňamkových študentských receptov.“

Každý, kde mu je najlepšie
Tento rok si čas pred najkrajšími sviatkami skutočne užila. Po roku a pol pracuje opäť vo Fun rádiu. „Užívam si profesionálne prostredie a svojich milých kamarátov, za ktorými sa mi „stískalo“, keď som pracovala v inom rádiu. „A tak to má byť. Na Vianoce má byť každý tam, kde mu je najlepšie,“ skonštatovala.

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #stres #kapor #šošovica #losos #medovníky #zážitkový darček #halušky

+ Pozor na vážnejšie choroby vyplývajúce zo stresu a psychického preťaženia.
Máte na výber,...

+ Buďte obozretní voči sezónnym chorobám a nezabúdajte na prevenciu.
Sústredený prístup k úlohám vám prinesie...