Zasa ste nešťastná? Už s tým konečne prestaňte

Univerzálny návod na šťastie neexistuje, malé kroky vo vašom živote však môžu byť účinné. Napríklad tieto:

01.12.2014 09:00
žena, smútok, hnev Foto:
Opäť sa pre niečo trápite?
debata

Je to otravné, ale urobte to! Spíšte si zoznam toho, čo vás robí šťastnou aj toho, čo vás hnevá. Keď sa na tento zoznam z času na čas pozriete, budete sa o to viac snažiť, aby ste prežívali častejšie tie dobré veci zo zoznamu. A to, čo vás hnevá, postupne eliminujte.

Aj nerealistické ciele, ktoré si dávate, vás môžu dlhodobo ničiť. Ak čakáte, že šťastie príde až vtedy, ak splníte nejaký svoj priveľmi odvážny sen, robíte chybu. Žijete pre vidinu niečoho, čo sa vám možno nikdy nepodarí uskutočniť. A krásne okamihy prítomnosti vám ubiehajú pomedzi prsty.

Ste zvedavá? Ak vás stále zaujímajú nové veci a ste aktívna v podnikaní čohokoľvek, ste šťastnejšia. Nuda a stereotyp človeka ubíjajú a pocit šťastia tak prichádza čoraz zriedkavejšie.

Zlé veci ukončite! Šťastná nebudete, ak žijete po boku muža, s ktorým si už dávno nemáte čo povedať. Práca, v ktorej sa iba trápite vám takisto na nálade nepridá. Nájdite v sebe silu ukončiť niečo, čo vás ubíja a vykročte smerom k budúcnosti.

Neobklopujte sa pesimistami! Každý má občas zlý deň, ale ak máte dookola počúvať o nespravodlivosti osudu z úst kamarátky, depresia sadne aj na vás. Optimistov je, našťastie, stále dosť.

Neriešte krivdy minulosti donekonečna! Ak sa vám stalo niečo zlé či nespravodlivé, musíte sa s tým iba vyrovnať. Čím skôr to spravíte, tým skôr budete môcť urobiť krok k šťastiu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #depresia #šťastie #návod

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....