Herec Juraj Hrčka: Zdobenie stromčeka ma už obťažuje

Už od polovice októbra sa tešil na Vianoce. Aj v jeho detstve boli populárne čokoládové adventné kalendáre, z ktorých si deti každý deň vyjedali z okienka čokoládu.

03.12.2014 15:00
Juraj Hrčka: Cieľom je dosiahnuť úspech pred... Foto:
Juraj Hrčka.
debata

Čaro už neúčinkuje
Na otázku, či sa dá radosť z vianočných sviatkov, akú prežíval kedysi porovnať s tou, ktorú prežíva dnes, herec Juraj Hrčka pre Pravda.sk odpovedal: „Tak tá mágia a čaro už tak intenzívne neúčinkuje. Ale, porovnať sa to dá. Dnes mám radosť z darčekov pre iných. Tá je vlastne teraz podstatná.“ Vianoce by podľa jeho slov mali byť pekné vždy. Kedysi sa mu rátalo zdobenie stromčeka, dnes ho to naopak, skôr obťažuje.

Aj o prejedaní
Zmenilo sa vraj aj to, že hlavný rozdiel medzi Vianocami „vtedy“ a „teraz“ je v tom, že tie dnešné sú v prvom rade o stretnutí s rodinou a o zastavení z pracovného tempa. „A o prejedaní sa,“ dodal herec. Nejaké voľné dni bude mať aj on, hoci nebude ich „kopec“. „Hráme do 22. decembra, pokračujeme 27. decembra, vrátane Silvestra. Sviatky strávim doma, medzi sviatkami budem v divadle,“ zhrnul.

Tvarohové opekance musia byť
Štedrovečernú večeru má v rodine Hrčkovcov na starosti mama, babka a stará mama. „Ja sa zapájam, len keď nemá kto. Okrem orechov, oplátok a medu máme aj opekance s tvarohom a slaninovými škvarkami, rybaciu polievku s kapustou a rezancami a kapra.“ K Vianociam patrí aj zemiakový šalát a suchý mandľový koláč.

Bez snehu sú sviatky nudné
Katarína bola na blate, Vianoce by mohli byť na ľade. A čo sneh? Potrebuje ho Hrčka k dotvoreniu vianočnej atmosféry? Vraví, že nepotrebuje. „Bez snehu je fajn. To hovorím ako šofér. Ale ako romantik tvrdím, že Vianoce bez snehu sú nudné.“ A bez čoho by sa Juraj Hrčka na Vianoce a pred nimi určite zaobišiel? „Bez anglických sloganov, darčekových setov s telovými mydlami a bez tlačenice.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sneh #darčeky #adventný kalendár #tlačenica #oplátky #anglické slogany

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...