Ekologické fľašky do školy. Používa ich aj vaše dieťa?

Deti, dnes už dospelí štyridsiatnici, by vedeli rozprávať, ako do školy nesmeli nosiť žiadne fľašky na pitie a museli piť vodu z vodovodného kohútika.

08.11.2014 17:00
pitný režim, dieťa, výživa, ekologická fľaša Foto:
Väčšina ekologických fľašiek vydrží najviac jeden rok, potom ju musíte vymeniť.
debata (1)

Neskôr prišla možnosť používať plastové fľašky, veď pitný režim je predsa dôležitý. Situácia sa zmenila. Veľa rodičov sa začína zamýšľať na zdravím stravovaním, pestujú zeleninu alebo si ju nechávajú dovážať z rôznych „debničkových“ donáškových služieb, používajú mydlá namiesto sprchových gélov a na pranie používajú praciu guľu alebo ekologické prášky na pranie. Zároveň sa začali zaujímať nielen o to, čo ich dieťa je alebo pije, ale aj z čoho. Na trh prišli nové ekologické fľašky. Ako si však vybrať tú správnu?

Pri výbere si všímajte:

1. Z akého materiálu je fľaška vyrobená. Ideálne je ak sú to materiály používajúce sa aj v zdravotníctve, ktoré neohrozujú zdravie.

2. Stop tvorbe plesní! Veľa ekologických fľašiek skončilo v koši len preto, že po pár použitiach sa na nich robila pleseň.

3. Objem fľašky by mal byť maximálne liter. Nech vaše dieťa nemusí nosiť okrem kníh aj ťažkú fľašku.

4. Prezrite si, či je fľaška vhodná aj na teplé aj na studené nápoje, aby ste v prípade chladného počasia mohli dať do nej dieťaťu aj teplý čajík. Vydržať by mala 100°C.

5. Ak váš potomok obľubuje sýtené malinovky alebo džúsy, všímajte si či je fľaška dostatočne tesniaca aj pre takýto typ nápojov.

6. Ekologická fľaška by mala mať tiež uzatvárateľné viečko.

7. Pýtajte sa, ako sa fľaška udržiava. Ak ju nemôžete vyvariť v horúcej vode ani dať do umývačky riadu, skomplikuje vám to údržbu, ale aj životnosť fľašky bude kratšia.

8. Fľaška by mala mať väčšie hrdlo, aby sa vám do nej nielen ľahko nápoj nalieval, ale aby aj jej umývanie bolo rýchlejšie.

9. Väčšina ekologických fľašiek vydrží najviac jeden rok a potom ju musíte vymeniť. Pýtajte sa preto predajcu, aká je životnosť fľašky, ktorú ste si vybrali.

10. Cena je dôležitá. Väčšina kvalitných ekologických fliaš sa pohybuje okolo 10€ za kus.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pitný režim #ekologický výrobok

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....