Dieťa v znamení škorpióna: Pomstychtivé, ale verné a múdre!

S dieťaťom v znamení leva má malý škorpión spoločné jedno: ak bojuje, chce vyhrať.

04.11.2014 15:00
debata
Dieťa v znamení škorpióna. Foto: SHUTTERSTOCK
škorpión Dieťa v znamení škorpióna.

Žiadne kompromisy
Malý škorpión sa nerád podriaďuje. Rýchlo túto informáciu musí spracovať rodič, súrodenec aj učiteľ. Kompromisy, to nie je preňho. Nielen preto potrebuje dieťa narodené v druhej polovici októbra či v prvej polovici novembra, prísnu ruku. Alebo ešte lepšie, dve ruky. A jedna z toho nech je určite mamina.

Porážka? Len to nie
Možno, že vaše dieťa nebude poznať pojem ohľaduplnosť k slabším. A čo môžeme vyhlásiť zodpovedne, tak určite sa nebude vedieť vyrovnať s porážkou. Problém bude mať aj s autoritami, no čo je úplne najhoršie, nebude dokázať odpustiť tým, čo mu ublížia. Komu tým ublíži? Pravdaže jedine sebe.

Čestný a odvážny
Aby sme o malom škorpiónovi hovorili aj pozitívne, za zmienku rozhodne stojí jeho pocit pre čestnosť a odvaha, ktorá ich ženie za cieľom. Ten budú mať nejeden. Zákazy – to ho obmedzuje, stavia mu prekážky pred ciele, ktoré chce získať. Občas to bude, milí rodičia, poriadny boj. Obrňte sa riadnou dávkou trpezlivosti.

Trvajte na svojom
Vaše dieťa vás totiž okrem iného bude vytrvalo žiadať o to, načo ste mu už odpovedali jasné nie. Skúsi to znova. A potom znova. Dôležité v tomto prípade je rozhodne si stáť za slovom. Možno vám pomôže informácia, že mäkkými ľuďmi škorpión pohŕda, takže by ste tak či tak nevyhrali. Jednoducho, musíte mu opakovane dávať najavo, že v pozícii rodiča ste silnejší.

Tajomstvá musia byť
Čo ešte bude škorpión potrebovať na to, aby spokojne prežil, sú tajomstvá. Doprajte mu ich. Potrebuje svoj kútik, v ktorom ho nikto nebude rušiť a krabicu, o ktorej si bude istý, že mu do nej nikto nenakukne. Paradoxné je, že vaše tajomstvá znášať nebude. Ak sa budete snažiť pred ním niečo tajiť, nebuďte naivní. Všetko odhalí.

Bolesť strpí
Keďže celý život túži po výhre a nechce sa dožiť zlyhania, vydrží veľa bolesti. Duševnej aj fyzickej. Ak to má smerovať k tomu, že napokon vyhrá, prečo nie? Pozor na ich prenasledovaný čudný pocit spravodlivosti. Oni vracajú, akú dostávajú. Ak teda škorpiónovi kamarát rozbije auto, nestiahne si a nepoplače si dva dni. Nie. Urobí mu to isté, ak nie horšie. Oko za oko, zub za zub.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #odvaha #pomsta #porážka #škorpión #vernosť #kompromis #čestnosť

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....