Čoraz kratšie dni sú pre deti hrozbou, postarajte sa o ich bezpečnosť

Dbajte o to, aby bola vaša ratolesť počas pobytu vonku dobre viditeľná.

23.10.2014 13:00
dieťa, vesta, bezpečnosť Foto:
Postarajte sa o to, aby bolo vaše dieťa vidieť.
debata

Už takmer rok majú chodci povinnosť chrániť sa reflexnými prvkami aj v obci, nielen mimo nej. Ako rodičia by ste práve v jesenných dňoch mali dbať na to, aby bola viditeľne označená aj vaša ratolesť. A nielen počas cesty do školy či z nej. Aj v čase, kedy si len tak vybehne s kamarátmi von. Reflexný prvok jej totiž môže zachrániť život.

Detská reflexná vesta
detska-reflexna-vesta Detská reflexná vesta

Ako chrániť dieťa?

Už je tu obdobie, pre ktoré je typické hmlisté a daždivé počasie. Dni sa skracujú a tma prichádza o čosi skôr. Je teda najvyšší čas deti vyzbrojiť reflexnými prvkami. Vďaka nim umožníte vodičom áut, aby deti zaregistrovali dostatočne včas a vyhli sa tak zbytočne nebezpečným situáciám.

Reflexný ruksak, Ševt
reflexné prvky Reflexný ruksak, Ševt

Ak vaše dieťa pravidelne chodieva do školy po ceste alebo v jej tesnej blízkosti, nevyberajte mu tmavé oblečenie, ale skôr výrazné farby alebo rovno reflexný odev. Nemusíte však kupovať celý nový šatník, stačí, ak mu oblečiete reflexnú vestu, zimné oblečenie s reflexnými prvkami alebo doplníte detský outfit reflexným prvkom. Možností je neúrekom: náramky na ruku s veselými detskými motívmi, nálepky rôznych tvarov, prívesky, čiapky či ruksaky v žiarivých reflexných farbách.

Detská bunda s reflexnými prvkami, H&M
bunda, reflexné prvky Detská bunda s reflexnými prvkami, H&M

Keď už ste sa rozhodli pre konkrétny ochranný prvok, prípadne pre kombináciu viacerých, umiestnite ich na dobre viditeľné miesto. Tak, aby ich neprekrývalo iné oblečenie či taška, ktorú dieťa nosí so sebou.

Reflexné nálepky, Ševt
reflexné prvky Reflexné nálepky, Ševt

Niektoré reflexné prvky sú do veľkej miery univerzálne. Dieťaťu ho môžete umiestniť na školskú tašku alebo batoh, na oblečenie či detský kočík. A nezabudnite ani na bicykel, aj ten je potrebné vhodne označiť. Okrem dobre známych odraziek a blikajúcich svetiel, napríklad aj reflexnými ozdobami bicykla. Keď napadne sneh, žiada sa zvýrazniť aj sane či boby, ktoré deti častokrát ťahajú za sebou.

Tenisky s reflexnými prvkami, F&F kids
tenisky Tenisky s reflexnými prvkami, F&F kids

Pri prechádzaní cez cestu sa tak práve neoznačené sane môžu stať príčinou nešťastia. Predchádzajte nepríjemným a životu nebezpečným situáciám!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #bezpečnosť #škola #reflexné prvky #tma

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....