Vzťah je nanič, v práci ťaháte za ostatných? Buďte trocha egoistická

Ostatní a opäť len ostatní... Ale kde ste vy?

22.10.2014 11:00
hnev, žena, gesto Foto:
Doprajte občas niečo aj sebe.
debata

Iste, myslieť výlučne na seba nie je pekné. Predsa len… Trocha zdravého egoizmu človeku nielenže neškodí, ale dokonca prospieva. Jemu samému a dokonca aj okoliu, s ktorým prichádza do kontaktu.

Ak ste vo vzťahu stále tá, ktorá to všetko „ťahá“ a pritom od partnera nič neočakáva, nič si nepýta, časom sa začnete vnútorne zožierať. A to vám otrávi nielen vzťah, ale celý život. Vo vzťahu myslite aj na seba. Láska je o rovnováhe medzi dvoma ľuďmi, ale aj medzi potrebou brať a dávať. A keď ste v tomto smere nespokojná, zrejme vzťah nie je presne to, čo ste si vysnívali.

V práci ste tá, na ktorú je vždy spoľahnutie, ktorá nikdy nepovie „nie“ a za ktorou môže ktokoľvek prísť a požiadať ju vždy o pomoc? Je skvelé, ak si svoje úlohy plníte na sto percent. Ale nie je dobré, ak si ich neplnia vaši kolegovia, pretože vy im vždy pomôžete. Z práce chodíte posledná, lebo dorábate úlohy za tých menej zodpovedných, ale nikdy to nepoviete šéfovi, lebo nechcete robiť na pracovisku „dusno“. Dôsledok? Ste taká unavená životom, že nevládzete okrem práce robiť vôbec nič. O nejakom vzťahu či udržiavaní priateľských vzťahov ani nehovoriac.

Máte svoje sny, ale celý život išli niekam do úzadia. Podriaďovali ste ich predstavám rodičov, neskôr vašich partnerov. A tak zrazu stojíte pred zrkadlom a musíte si priznať, že z toho, čo ste si vysnívali, sa vám nesplnilo vôbec nič. Nikdy nie je neskoro začať si sny plniť. Ak sa vám podarí uskutočniť aspoň jeden, budete v živote oveľa šťastnejšia, uvidíte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #partner #blízki #egoizmus

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...