Pomoc, potrebujem postrážiť dieťa....

Nie je dôležité či ste sama alebo máte partnera či manžela, občas každý potrebuje, aby sa mu o deti postaral niekto iný.

18.10.2014 11:00
dieťa, opatera, výchova Foto:
Každej opatrovateľke položte niekoľko dôležitých otázok.
debata

Zohnať občasnú opatrovateľku pre dieťa nemusí byť vôbec jednoduché, najmä ak v tomto smere nemôžete využívať výhody „babkababysittingu“ a nemáte ani ochotnú kamarátku, ktorá by vám drobca postrážila.

Chcete si občas vybehnúť niečo vybaviť, na kávu či ku kaderníčke alebo pracujete dlhšie ako sú otvorené jasle a škôlky? Vašou možnosťou je obrátiť sa na opatrovateľské agentúry, súkromné materské škôlky alebo študentky, ktoré si strážením dieťaťa privyrábajú.

4 otázky, ktoré si musíte zodpovedať predtým než sa rozhodnete vybrať si pre dieťa opatrovateľku:
1. Na aký čas potrebujem opatrovanie dieťaťa? Dôležité je vedieť, či chcete niekoho, kto vám potomka postráži občas (teda nepravidelne), ak mu dáte vopred vedieť alebo niekoho komu určíte pravidelne dni, kedy bude s vašim dieťaťom.

2. Chcete, aby opatrovateľka bola u vás alebo budete dieťa voziť k nej? Oba varianty majú svoje výhody aj nevýhody. Záleží, najmä od vášho dieťaťa. Ak je veľmi fixované na domov, je vhodnejšie zvoliť prvú alternatívu. Dieťa, ktoré je prispôsobivé a nevadí mu ani spánok (najmä menšie deti počas obedného spánku) u „cudzej“ osoby, zvládne aj pobyt v byte či dome opatrovateľky.

3. Čo od opatrovania očakávate? Chcete len jednoduché stráženie a hru s dieťaťom alebo vyžadujete aj niečo viac. Opatrovateľské centrá, súkromné materské školy poskytujúce opatrovanie aj mimo štandardných hodín, ale ak opatrovateľky – študentky, dokážu poskytnúť pre dieťa aj nejaké aktivity. Hru na hudobný nástroj, výučba jazykov, montessori aktivity, maľovanie, kreslenie, spev a iné.

4. Koľko ste ochotní investovať? Nie každý ma neobmedzené finančné možnosti a tak cena za odvedenú prácu nie je zanedbateľná. Vopred sa preto informujte, koľko vás tieto služby budú stáť. Dnes sa ceny za stráženie dieťaťa pohybujú v rozmedzí od 3 Eur do 5 Eur za hodinu. Všetko však závisí od lokality a toho, či ide o agentúru alebo jednotlivca- študentku alebo koľko detí v rodine bude treba opatrovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #výchova #opatera

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...