Už je tu bábätko! Ale ani váš vzťah nemusí ísť do úzadia

Popri starostlivosti o váš poklad nezanedbávajte ani vašu lásku.

16.10.2014 09:00
dvojčatá, rodina, starostlivosť, výchova Foto:
A sú tu deti... Čo teraz s vaším vzťahom?
debata

Iste, príchod bábätka všetko zmení. Váš svet sa začne točiť výlučne okolo neho. Kým nájdete spoločnú reč, niekoľko týždňov či mesiacov to potrvá. Ale po najťažšom období si doprajte čas aj na váš vzťah s partnerom. Aby ste nezabudli žiť jeden pre druhého. Ako na to?

Čas len pre vás dvoch bol pred narodením bábätka absolútnou samozrejmosťou. A teraz? Len tak spontánne sa vybrať do kina či na večeru nemôžete, ale keď si váš pobyt vonku dopredu naplánujete, nie je nemožný. Otestujte čo najskôr vašich rodinných príslušníkov či kamarátov ako opatrovateľky pre vašu ratolesť. Stačí, ak si spolu s partnerom vyjdete na dve hodinky von a z vášho nového života budete mať úplne iný pocit.

Zachovajte si vaše spoločné rituály. Iste, musíte ich prispôsobiť vášmu novému členovi domácnosti, ale niečo z vášho predošlého života by malo zostať. Napríklad raz za mesiac si urobte piknik pod holým nebom či nedeľné raňajky do postele, ktoré si pripravíte na striedačku. Dieťa takéto aktivity nemusí nijako špeciálne obmedziť.

Zabudnite na dokonalosť! Nie je možné, aby ste stíhali všetko tak, ako predtým. Domácnosť, partnera, dieťa, priateľov či dokonca prácu. Občas musíte poľaviť a napríklad pred špinavými oknami zatvoriť oči. Radšej si po náročnom dni uvarte čaj a spoločne si vyložte nohy na stoličku a relaxujte. Stačí, ak sa jeden druhého opýtate, ako ste prežili deň a prejavíte si trocha lásky.

Aj čas na sex si musíte vedieť ukradnúť. Potrebujete byť však obaja v pohode a nie absolútne vyčerpaní. Ako to dosiahnuť? Opäť zapojte opatrovateľov. Na jeden si doprajte relax, romantiku a napokon vytúžený sex. Neodsúvajte ho večne na druhú koľaj, pretože obaja sa ochudobňujete o pôžitky, ktoré k vzťahu rozhodne patria. A vzťah bez vášne nemôže dlhodobo fungovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #radosť #čas #bábätká

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...