Stále sa niečoho bojíte? Ako dlho ešte?

Nenechajte sa celý život obmedzovať strachom. Porazte ho!

13.10.2014 11:00
strach Foto:
Strach vám zväzuje ruky?
debata

Chcete cestovať, zmeniť prácu, spoznať muža snov, radikálne zmeniť účes, odsťahovať sa od rodičov… V hlave máte množstvo snov či plánov, ale aj večne prítomný strach, ktorý vám zväzuje ruky. Premôžte ho!

Strach, že niečo stratíte

Straty sú bolestivé… Prídete o lásku, to bolí… Vyhodia vás z práce, takisto to bolí… A mnoho iných vecí. Ak sa vo vzťahu či v práci stále obmedzujete, kontrolujete, podriaďujete a to všetko z jediného dôvodu – bojíte sa straty – nikdy sa nepohnete vpred. Neuskutočníte svoje sny. Buďte prístupná novým ľuďom a zmenám a nedržte sa zubami-nechtami všetkého starého len zo zvyku. Prekonajte sa, chvíľku si možno čo-to vytrpíte, ale potom bude váš život krajší. A menej ustráchaný.

Strach, že nie ste dosť dobrá

Možno ste boli tak vychovaná. Stále vás kritizovali a poukazovali na vaše chyby. A vy si, prirodzene, neveríte ani teraz. Kedy už prekročíte tento tieň minulosti? Sama viete, že to musíte urobiť. Premôcť pochybnosti o samej sebe. A nezosypať sa, ak vám to nevyjde prvý ani druhý raz. Odvahu získajte po krôčikoch, ale z prvého úspechu sa tešte. Naučte sa chváliť samú seba aj prijímať komplimenty od iných ľudí. To všetko vám pomôže prekonať strach z toho, že zlyháte.

Strach z vážnych rozhodnutí

Nikdy od vás nikto nič podobné nechcel. Stále sa len „veziete“ a keď príde moment, kedy musíte nahlas povedať, „urobím to takto“, zaseknete sa. Necháte to na iných vo vašom okoplí. Necháte sa opäť usmerniť, presvedčiť či „učičíkať“. Len aby ste nemuseli rozhodnúť. Ale naozaj chcete, aby o vašom živote rozhodoval stále niekto iný? Kamarátka, partner, šéf či kolega. Akosi si zvykli, že vy ste tá, ktorá poslúchne. Nie! Premôžte sa a keď sa vám niečo nepáči, niečo vás zožiera, rozhodnite sa povedať, bude to inak, po mojom. Neodkladajte konfrontácie, len vás budú ťažiť kdesi vo vašej mysli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #priatelia #obavy #starch

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...