Svokra ako pohroma? Kedy ju treba rázne stopnúť?

Lezú vám už na nervy dobre mienené rady svokry? Nemusíte ich predsa počúvať.

08.10.2014 11:00
svokra, nevesta, matka Foto:
Vzťah so svokrou vám už prerástol cez hlavu?
debata

Komunikácia so svokrou sa môže riadiť semaforom ako na križovatke. Zelená je v pohode, oranžová – už treba šliapnuť na brzdu a červená je okamžité stop. Ako ste na to vy?

Zelená

Pri komunikácii s ňou ostávate pokojná. Tá žena to myslí naozaj dobre. Ale rešpektuje váš neistý úsmev a okamžite pochopí, že jej ním hovoríte „nie“. O nič viac sa nepokúša, vie, kde je jej miesto. Je vo vašej domácnosti a je v nej hosťom. Pomôže, keď ju o niečo poprosíte, nevnucuje sa, ani sa netvári ublížene. Je jednoducho „v pohode“.

Oranžová

Pozor, po úvodnom „oťukaní“ začína skúšať, kam až siahajú jej kompetencie. Na začiatok vám reorganizuje chladničku. Ak sa neozvete, pokračuje. Prinesie nové hrnce, prežehlí už vyžehlené košele, operie uteráky, aby skutočne voňali rozkvitnutou „lúkou“. Tu treba konať! Buď cez vášho manžela, ktorý by mal svojej matke vysvetliť, že na návštevu sa nechodí prať ani upratovať. Ak nie, je to na vás. Ale počítajte s tým, že svokra sa bude tváriť bojovne.

Červená

Začína sa to bez diskusie či otáľania. Slovo „smiem“ nemá v slovníku, automaticky očakáva bezbrehú vďaku za všetko, čo pre vás urobí. Hoci ste ju o nič nežiadali. A následne prichádza kľúčový moment a slovné spojenie" takto by si dieťa vychovávať nemala". Ak máte v jej prítomnosti neustále stiahnutý žalúdok či nervy povolené na maximum, jej častá prítomnosť u vás doma je nežiaduca. Musíte byť nekompromisná! Buď bude rešpektovať váš život a zvyky alebo nebude. Rozhodnutie je na nej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svokra #rady #stres #pokoj

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...