Rozlúčiť so slobodou sa môžete aj po svojom

Rozlúčka so slobodou - myslíte, že sa to patrí, no k vám sa to nehodí? Zabudnite na ňu!

08.10.2014 13:00
sloboda, rozlúčka, párty Foto:
Rozlúčiť so slobodou sa môžete aj po svojom.
debata

Jana (28) bola veľká introvertka, no chcela, aby na jej svadbu prišlo veľa ľudí. Túžila, aby prišli jej bývalé spolužiačky, kolegyne, celá rozvetvená rodina. Napriek tomu mala len úzky okruh kamarátok. „Keď sme si s mojim terajším manželom organizovali svadbu, v svadobnej agentúre mi núkali aj rozlúčku so slobodou. Trpela som. Ako som im mala vysvetliť, že ja na takéto akcie nie som? Okrem toho, keď som videla na facebooku fotky tohto druhu, červenala som sa. Cítila som to tak, že to všetci robia, lebo sa to má. Ktovie, ako sa pri tom cítili naozaj. Striptíz a to všetko okolo – nasilu,“ povedala.

Cítila, že sa to má, že sa to patrí, jednoducho, že je to súčasť toho celého. Ale ona to odmietala. Našťastie, prišla chvíľa, ktorá rozhodla. „Už-už som chcela podľahnúť "trendu“ a vyhovieť dnešnému svetu, odtrpieť si túto chvíľu a nasilu sa tam smiať, aj nahlas, keď som si to v poslednej chvíli rozmyslela. Našťastie. Načo sa pasovať do roly, ktorá mi je absolútne cudzia a navyše smiešna," pýtala sa samej seba.

Napokon, aká rozlúčka. A ešte so slobodou. „S hocičím by som sa lúčila, ale prečo so slobodou? Veď keď som bola single, trpela som vo svojom živote najviac,“ zhodnotila. Urobila teda symbolické gesto. „Rozlúčiť som sa išla so životom, o ktorom som vedela, že si najbližšie mesiace neužijem. Bola som totiž na začiatku tehotenstva,“ usmiala sa.

Namiesto rozlúčky so slobodou so strpitérom a dvadsiatimi vysmiatymi kamarátkami, si Jana kúpila letenku do Belgicka a navštívila svoju dobrú kamarátku. „Napriek tomu, že som bola tehotná, požičali sme si bicykle – v Belgicku sú pre cyklistov vynikajúce podmienky a chodili sme sa denne bicyklovať. Bolo to najkrajšie babie leto v mojom živote,“ zhodnotila. A rozlúčka to bola dokonalá, pretože najbližšie dva roky sa za hranice Slovenska skutočne nedostala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #striptíz #svadba #introvert #letenka #výlet #rozlúčka so slobodou

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...