Svadba vonku? Má za aj proti

Prednedávnom boli populárne svadby v exteriéri – na zaujímavom krásnom mieste. Ako je to dnes?

28.08.2014 15:00
Rhodos, Blanka Golejová, obrad, svadba Foto:
Svadbu vonku za účasti farára povoľuje napríklad evanjelická cirkev.
debata

Svadobná fotografka Blanka Golejová pre Pravda.sk spresnila, že miesto svadby vonku za účasti farára povoľuje napríklad evanjelická cirkev. Rímsko-katolícka svadba sa môže konať len na vysvätenom mieste. Za svadbu vonku sa platí poplatok. Fotografka však pripomína, že má to isté nevýhody.

“Nevieme predvídať, aké bude v daný deň počasie. Už sa mi stalo, že sa svadba musela prekladať do hotelových priestorov a nevesta bola z toho nešťastná. Nebolo to také krásne, podľa jej predstáv,” zaspomínala si Golejová.

Kamenná terasa pred pravoslávnou kaplnkou. Foto: Blanka Golejová
Rhodos, obrad, svadba, Blanka Golejová Kamenná terasa pred pravoslávnou kaplnkou.

Naopak, vnútorné obrady majú z hľadiska fotografa tú výhodu, že svetelné podmienky sú rovnorodejšie. Naopak, keď sa fotí obrad vonku, častokrát sú ženích s nevestou otočení k slnku a svadobčania, matrikárka a oddávajúci v protisvetle.

“Pred dvoma rokmi sme fotili svadbu v Senci uprostred leta. Bolo veľmi horúco, oddávajúci mal čierny oblek a doslova z neho tieklo. Keby ho postavili aspoň do chládku. Trvalo tridsať minút, kým sa celý obrad skončil. Ľutovala som ho,” skonštatovala fotografka.

Pekné spomienky má aj na svadbu na gréckom ostrove Rhodos. Mladomanželia si za miesto “činu” vybrali kamennú terasu pred pravoslávnou kaplnkou. Bola nádherná, no opäť raz bolo veľmi teplo. Napriek tomu, že svadba sa konala 21. septembra, v tieni bolo asi 30 stupňov. Každý mal vo výbave fľašu minerálky, aby neodpadol.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #svadobná fotografia #obrad #exteriér #svadba vonku #kamenná terasa

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....