Slováci potrebujú ráno kávu či sprchu, s ranným sexom to ružové nie je

Kávu potrebujú na vstávanie mnohí Slováci, niektorí to nezvládnu bez budíka. Ale keď príde na rad ranné maznanie, väčšina našincov "pohorí". Aj tieto výsledky vyplynuli z nedávneho prieskumu o tom, ako vyzerajú rána v slovenských domácnostiach.

19.08.2014 07:00
ráno - posteľ - vstávanie - pes Foto:
Zvierací miláčikovia sú slovenskými majiteľmi hýčkaní. Do postele ich vpustí až 33 percent Slovákov.
debata

Až 41 percent Slovákov vstáva už pred šiestou hodinou ráno. Hoci niekomu sa to môže javiť ako „nekresťanská“ hodina, nájde sa početná skupina takých, ktorí sa budia bez pomoci budíka. Z tých, ktorí budík potrebujú, zvládne rozlepiť oči a vyskočiť z postele už po prvom zazvonení 61 percent. Zvyšok potrebuje viac zazvonení a špecifikum mladšej generácie je posúvanie zvonenia budíka na nový a nový termín.

Mnohí lekárski odborníci hovoria o potrebe a benefitoch raňajkovania, Slováci sú v tomto smere zodpovední. Väčšina z nich ráno jedáva, dve pätiny tak robia až v kancelárii či v práci. Vôbec neraňajkuje len 15 percent opýtaných.

Až 54 percent opýtaných tvrdí, že si nevie predstaviť ráno bez dobrej kávy. Práve tento nápoj je aj prostriedok k tomu, aby mali Slováci pocit dobre začatého dňa. Približne polovica Slovákov sa tiež ráno sprchuje. Zväčša však ide o rýchlu očistu – všetko prebehne zhruba do štvrťhodinky.

S rannými nežnosťami, či nebodaj sexom to v slovenských domácnostiach nevyzerá ružovo. Iba 5 percent opýtaných uviedlo, že sa venuje takýmto aktivitám pred štartom bežného pracovného dňa. Z tých, ktorí odpovedali kladne, tvorila početnejšiu skupinu mladá generácia.

Naopak, prekvapí údaj o tom, koľko majiteľov zvieracích miláčikov dovolí štvornohým maznáčikom ranný „útok“ na posteľ. Až 33 percent Slovákov priznalo, že vždy dovolí svojmu psovi či mačke, aby sa ráno k nim usalašili v posteli. Ďalších 17 percent uviedlo, že to robia občas. Deti sú na tom ešte o trošku lepšie. Až dve tretiny detí chodia k rodičom do postele aspoň občas.

Výsledky vyplynuli z prieskumu, ktorý realizovala agentúra Perfect Crowd pre spoločnosť Ikea Slovensko. Podobný prieskum bol v rámci globálnej iniciatívy švédskej firmy realizovaný aj v ôsmich svetových metropolách, medzi ktorými nechýbal New York, Londýn či Dillí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #sex #slováci #raňajky #káva #posteľ #vstávanie #ráno #budík

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...