Fakty o bábätkách, ktoré vás prekvapia

Vaše bábätko vás prekvapí každý deň, stačí si ho dobre všímať.

15.08.2014 07:00
bábätko, dieťa, loziace dieťa, dieťa v prírode Foto:
Malý nezbedník už vyráža.
debata

Ak ste si pred časom priniesli domov z pôrodnice vaše prvé bábätko, nestačíte sa čudovať. Každý deň vás dokáže prekvapiť či rozosmiať. A pritom ste si ešte pred pôrodom toľko o nich prečítali. Realita je však vždy o čosi živšia, než vyjadrenia v knihe. Vedeli ste tieto fakty?

Viete, koľko kilometrov prelezie váš malý lezúň počas prvého roka života? Neuveriteľných 113 kilometrov? Samozrejme, že u každého dieťatka je to iné, ale v priemere lozia naozaj ako o dušu. A štvornožky sa veľmi šikovne dostanú všade, kam potrebujú.

Bábätká sa viacej smejú ako plačú. Ich úsmev je oslňujúci a tak nám ho v priemere doprajú 300-krát za deň. Iste, nájdu sa aj malí „plačkovia“, ktorý sa na svet pozerajú častejšie cez slzy. Ale aj oni sa po čase začnú usmievať.

Deti milujú všetko, čo je sladké a ešte dlhý čas sa to nezmení. Zaujímavosťou je, že horkú chuť priam neznášajú a väčšinou horké jedlá okamžite vypľujú. Malí nezbedníci dobre vedia, čo je „mňam“. A horká chuť to veru nie je.

Čím odhodlanejšie deti jedia, čím dôvtipnejšie sa snažia dopraviť si jedlo do úst a čím viac sú pri tejto činnosti zababranejšie, tým viac budú neskôr adaptabilné. K tomuto poznaniu dospel tím na univerzite v Iowe, USA.

Deti dokážu porozumieť trikrát väčšiemu množstvu slov, než dokážu samé vysloviť. Všimnite si, že hoci váš poklad nevie povedať, čo chce, na vaše otázky dokáže veľmi pekne zareagovať.

Deti majú zvláštne averzie, napríklad im vadia zelené rastliny. Oproti tomu zvieratá, napríklad mačky či psy, ich nechávajú kľudnými.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bábätká #fatk #zaujímavosť

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...