Je čas zahrať sa! Nenechajte sa deťmi prehovárať

Hry vás dokážu vlákať do detského sveta, stačí sa odhodlať.

13.08.2014 13:00
hra, deri, radosť Foto:
Pridajte sa k vašim ratolestiam.
debata

Pamätáte sa ešte na chvíle, kedy ste si s rodičmi sadli za stôl a hrali sa spoločenské hry? Šlo o zábavu, napätie, radosť a tiež o to, že celá rodina bola pohromade. Navyše, ak vyberiete hru, ktorá je nielen zábavná ale dokáže dieťa aj niečo naučiť, je to dvojnásobné plus. Napríklad sa vďaka hre môže naučiť rozhodnosti, trpezlivosti či kreativite.

Vďaka spoločenským hrám môžete s deťmi prežiť zmysluplne strávené chvíle, ktoré budú pre ne na nezaplatenie. Je pritom úplne jedno, či si vyberiete strategickú alebo vedomostnú hru. Dôležitá je hlavne spoločná emócia a radosť z hry.

Nechajte sa inšpirovať:

Premôž draka

Deťom od štyroch rokov sa bude určite páčiť hra Dračí poklad. Spolu so skupinou škriatkov sa môžu vydať na dobrodružnú výpravu, na konci ktorej je truhlica plná zlata.

Draci poklad

K jej otvoreniu je potrebné získať 3 kľúče, ktoré nájdu počas neľahkej cesty lesom. Na to, aby truhlicu získali však musia ešte premôcť jej strážcu – nebezpečného draka.

Bojuj s konkurenciou

Staršie deti sa určite zabavia pri hre Antimonopoly, ktorá je založená na revolučnej myšlienke. Doposiaľ sa všetci hráči riadili jednotnými pravidlami a mali rovnaké šance na víťazstvo, ale v Antimonopoly majú hráči k dispozícii až dva súbory hier, a hra sa tak viac blíži k reálnemu ekonomickému prostrediu.

Anti-Monopoly

Na trhu sa objavujú nielen monopolisti ale aj konkurenti. Monopolisti potom majú trochu ťažšiu pozíciu. Aby mohli požadovať vyššie poplatky, musia si v meste vybudovať monopol. Toto im kazia konkurenti, ktorí ale musia o ceny zdravo súťažiť.

Porušuje niekto pravidlá?

Pre deti od dvanásť rokov je pripravená hra ReACTtion. Tí, ktorí majú radi nekonečnú zábavu a chaos si prídu na svoje. Pravidlá sa totiž neustále menia a s primeranou dávkou škodoratosti sú výbuchy smiechu zaručené. Cieľom hry je pristihnúť spoluhráčov pri porušení pravidiel. Každé správne stlačenie klaksónu hráča posunie o dve políčka vpred, a každé porušenie pravidiel vráti hráča o políčko späť.

Reaction

Ak chce niekto vyhrať, treba dávať pekelný pozor a reagovať rýchlosťou blesku.

Chce to kreativitu!

Pokiaľ chcú rodičia s deťmi zažiť skutočnú zábavu a salvy smiechu, je pre nich ako stvorená spoločenská hra Activity. Predpísané pojmy treba vysvetliť pomocou pantomímy, kreslenia alebo slovného opisu. Stihnúť za jednu minútu vysvetliť svojmu tímu napríklad pojem chladič tak, aby ho uhádli, nemusí byť najľahšie. Novšia verzia Activity Special prináša aj možnosť vysvetliť pojem pomocou zvukov.

Activity Special

Úlohy sú dvojslovné, pričom každé slovo sa predvádza iným spôsobom. Hru môže hrať až 16 ľudí, vďaka čomu sa môže zapojiť skutočne celá rodina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #spoločné chvíle #hra

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...