Aj vám hovorili, že časom to bude lepšie?

Ste novopečení rodičia a zápasíte s aktuálnou realitou...

24.07.2014 11:00
dieťa, matka na materskej dovolenke Foto:
Nie je to také ružové, ako vám všetci hovorili?
debata

Malý poklad máte už zopár mesiacov doma a na vlastnej koži spoznávate, čo to znamená, starať sa o dieťa. A matne si spomínate na niektoré tvrdenia, s ktorými sa akosi nemôžete stotožniť. Poznáte to aj vy?

Na nedostatok spánku si zvyknete

Nikdy! Kto kedy vypustil túto lož do sveta, nemohol mať vlastné deti. Každé ráno vyskočiť z postele o pol šiestej dáva telu aj psychike poriadne zabrať. Večná únava je presne to, čo rodičov ubíja najviac. Navyše, nestačí o pol šiestej z postele len vstať, vaša ratolesť od vás vyžaduje „plnú aktivitu a servis“. Keď sa o deviatej dostanete napríklad do práce, máte už za sebou poriadnu „šichtu“.

Dieťa vás s partnerom zblíži

Možno na malý okamih, keď ste večer konečne spolu. Kúpete váš poklad a spoločne sa tešíte. Na druhej strane, partner je celý deň v práci a vy doma s dieťaťom. Niekedy vás prepadnú pocity samoty a úzkosti, chýba vám partner aj blízki ľudia, s ktorými ste sa stretávali, kedy sa vám zachcelo.

Stretnutia s priateľmi vám nebudú chýbať

Iste, deti prinesú do vášho života nový rozmer a vysedávanie v baroch tri razy týždenne vám chýbať nebude. Ale ako si povzdychnete, keď sa za celý mesiac nedostanete ani s kamarátkou na kávu, nie to ešte večer do mesta na príjemnú večeru. Aj vy potrebujete kontakt z dospelým človekom mimo domu, chcete sa zabaviť a zasmiať tak ako kedysi.

Život bez dieťaťa si už neviete predstaviť

Naozaj sa nikdy nezamyslíte, čo by ste robili práve v tejto chvíli, keby ste boli len vy a partner? Možno si predstavíte, ako by ste brázdili autom niektorý z talianskych ostrovov, chutnali skvelé jedlá a po večeroch sedeli na deke a pozorovali hviezdy či morský príboj. Namiesto toho vás každý deň čaká to isté a ešte nejaký čas sa to nezmení… Po istej slobode sa vám určite zacnie aj s malým človiečikom v náručí.

S druhým dieťaťom bude všetko ľahšie

Možno nebudete mať taký strach, keď si ho odveziete domov a začnete sa o váš poklad starať. Viete, čo vás čaká a máte už istý systém. Na druhej strane, doma máte ešte jedno dieťa. A to si takisto vyžaduje pozornosť, záujem a opateru. Skĺbiť starostlivosť o bábätko a o staršieho súrodenca vôbec nie je také jednoduché, ako vás ostatní presviedčajú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #únava #bábätká #realita

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...