Prázdniny - tiché rána, zvláštna atmosféra

V kúpeľni odrazu nie je tlačenica, každodenný ranný stres vystriedal pokojnejší život.

08.07.2014 11:00
prázdniny, pláž, rodina, oddych Foto:
Naplňme prázdniny deťom i sebe slnečnými dňami.
debata (1)

Sú tu opäť prázdniny a s nimi aj zodpovednosť za program pre deti. Na dva mesiace sa o ňu nedelíme s pedagógmi.

Zvoliť správnu formu relaxu

Z prváčikov vyrástli za školský rok sebavedomejšie deti, starší sa tešia na čas voľna už po niekoľkýkrát – všetci si rovnako zaslúžia oddych a pestrý program. Potrebujú zregenerovať sily, trošku dozrieť, aby mohli začať v septembri s novou chuťou a kapacitami zvládať náročnejšie povinnosti. Doprajme im preto čo najviac zaujímavých chvíľ a pokiaľ je to možné, bez počítačov a televízie.

Spolu za novými podnetmi

Nešetrime dovolenkou pre rodinné chvíle, v lete sa aj tak najviac oplatí využiť dni voľna, na ktoré máme nárok. Predĺžené víkendy, skrátená pracovná doba – snažme sa byť s deťmi počas prázdnin často. Neodkladajme ich len starým rodičom a do táborov, venujme sa im sami aktívnejšie. Navštívme zaujímavé miesta, využívajme všetky možné príležitosti na získanie nových kamarátstiev pre naše deti a pre seba tiež (možno i sľubných kontaktov).

Veľa slnka a zábavy

Naplňme prázdniny deťom i sebe slnečnými dňami, vezmime si tu i tam hoci aspoň pol dňa dovolenky a vybehnime s nimi k vode, na bicykle, do prírody. Na jeseň a v zime už nebude toľko príležitostí stmeliť rodinné vzťahy. Buďme s deťmi veľa a ukazujme im príjemné stránky života, nech pre ne nie je zábavou skrývať sa niekde s cigaretou a podobne, ničiť si zdravie, robiť hanbu… Nech po prázdninách spomínajú na veľa pekného a zábavného.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oddych #prázdniny #zážitky #relax

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...