Najmenej sa sobášime v zime, najčastejšie v sobotu

Najmenej príťažlivé z pohľadu svadieb sú pre nás mesiace po novembri. December, január a február.

02.06.2014 13:00
svadobná fotografia, nevesta Foto:
Ilustračné foto.
debata

Radšej v lete
V tom čase, ale prakticky až do veľkonočných sviatkov, si svadobní fotografi môžu „vziať dovolenku“. Svadobná fotografka Blanka Golejová pre Žena.Pravda.sk povedala, že v tom čase sa skôr sústredí na fotografovanie budúcich mamičiek alebo portrétovej fotografii.

Zima bez snehu
Nájdu sa aj ľudia, ktorí túžia po svadbe v zime, a teda so všetkým, čo k tomu patrí. No zima v Bratislave už býva bez snehu, takže zimné fotografie vyzerajú akoby boli nafotené v neskorej jeseni. Jediná svadba, ktorá sa Golejovcom podarila so snehom, sánkami a lyžami na kopci v Tatrách, bola prvého apríla v roku 2006. „Svadba v zime je náročná aj pre nás aj pre budúcich mladomanželov. Je chladno a po dvadsiatich minútach máme dosť. Okrem toho sa nevesta nemôže fotografovať v lodičkách a výsledok tým pádom nikdy nie je taký, ako na jar či na jeseň. Nevesty sa aj pre tieto dôvody svadbe v zime radšej vyhnú,“ skonštatovala ďa­lej.

Vedie sobota
Čo sa týka dní, stále si najviac párov volí sobotu. Čoraz populárnejší sa však stáva aj piatok. „Už sme mali svadby aj vo štvrtok či v nedeľu, ak sa jednalo o menšiu svadbu,“ povedala fotografka Golejová. Zaujímavosťou je, že v zahraničí (napríklad v Rakúsku, v Anglicku či vo Francúzsku) sú dni od pondelka do piatka určené na civilné obrady a svadby. Cirkevný obrad sa musí konať v sobotu. Dokonca v Rakúsku je svadba právoplatná, až keď je uzavretá aj na matrike.

Pekné dátumy
V móde boli, sú a aj budú tzv. pekné dátumy. Niektoré ženy si na to podľa Blanky Golejovej potrpia. „Neviem, či je to spôsobené tým pekným dátumom, alebo ich chcú preto, aby si ich muži ľahšie zapamätali.“ Možno aj z tohto dôvodu sa jedna svadba konala na ženíchove narodeniny – aby sa mu každý rok automaticky pripomenula. Slovenky si dajú často poradiť aj od numerologičky. Aby svadba dopadla dobre a manželstvo sa tak skoro nerozpadlo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #svadobná fotografia #sobota

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...