Láka vás vyraziť na cesty single? Skúste to

Čoraz viac ľudí žije so statusom single. A fakt, že takto žijú, sa prirodzene prenáša aj do ich trávenia voľného času. A cestovanie k tomu rozhodne patrí.

15.05.2014 07:00
cestovanie lietadlom, cestovateľka Foto:
Vyrážate sama do neznáma? Smelo do toho!
debata

Ak sa rozhodnete vyraziť na cesty sama, bude to pre vás možno krok do neznáma, ale nesmierne obohacujúci. No takúto formu cestovania si častokrát volia aj ženy, ktoré sa ocitnú vo vzťahovej kríze alebo riešia nejakú životnú dilemu. Práve odhodlanie, že cestovanie, hoci aj do vzdialenej krajiny zvládnete sama, vám dodá pocit istoty, že v živote dokážete takisto prežiť len sama so sebou.

„Naozaj mám vyraziť na cestu?“ Možno sa bojíte, ale práve tu máte skvelú príležitosť proti vlastnému strachu zabojovať a možno ho prekonať raz a navždy. Ste dosť sebestačná a šikovná na to, aby ste to dokázali. Zdolávanie prekážok, ktoré sa môžu počas cestovania na vlastnú päsť vyskytnúť, vás posunie vo vašich očiach o pekný kus dopredu.

Dôležité je, aby ste si zvolili správny cestovateľský cieľ. Ide síce o to, aby ste prekonali samú seba, na druhej strane nechcete mať z vašej single dovolenky nočnú moru. Na začiatok zvoľte skôr nejakú európsku či svetovú metropolu, dostatočne bezpečnú, no zároveň plnú príležitostí čo-to objavovať a spoznať nových ľudí.

Objednajte si len posteľ s raňajkami, aby ste mohli z gastronómie krajiny či mesta ochutnať čo najviac, možno v spoločnosti miestnych. Potulky po zapadnutých reštauráciách ponúkajú skvelé príležitosti na komunikáciu, zoznamovanie a spoznávanie inej kultúry. Pri stole sa jazykové bariéry prekonávajú oveľa úsmevnejšie, ľudia sú otvorení a priateľskí. Nemusíte mať z nich strach.

Ak vyrazíte do sveta sama, ste odkázaná komunikovať. Tomu sa nevyhnete a tak oprášite aj vaše jazykové znalosti. Práve v náročnejších životných situáciách objavíte v sebe danosti, ktoré už dlho iba driemali alebo ste o nich ani len netušili. Prejavte sa, skúste prekonať vaše psychické bariéry. Oslobodzujúci pocit bude vašou odmenou.

Nech už sa vo vás prebudil akýkoľvek dobrodruh, svojim blízkym rozhodne dajte vedieť, kam idete, kedy sa vrátite. Kontaktujte ich priebežne aspoň správou, kde sa nachádzate a či ste v poriadku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #single #odvaha #priatelia

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...