Stále ste nenašli meno pre bábätko?

Keď sa v detstve hráme s bábikami, presne vieme, ako sa budú volať naše bábätká. Máme predstavu aj o počte. Realita však býva úplne iná.

09.05.2014 17:00
bábätko, matka Foto:
Nebojte sa, vaše bábätko určite bez mena neostane.
debata (1)

Ste už v nejakom piatom-šiestom mesiaci a stále nemáte predstavu, ako sa bude volať dieťa, ktoré nosíte pod srdcom? Počuli ste to už zrejme od viacerých matiek – vybrať dieťaťu meno sa napokon ukáže ako hotová katastrofa. Hotový problém! Žiadne odrazu na um neprichádza a tie z detstva už neprichádzajú na um, ale pre zmenu do úvahy! Je vám do plaču, lebo neviete, čo vlastne chcete. Tradičné meno, meno, aké nemá nikto, výstredné meno, rovnaké iniciálky… Čo vlastne? Odrazu žiadne „nevonia“…

Vyhraďte si na meno čas. Sústreďte sa predovšetkým na zdravie, pozitívne myslenie, oddych, prípadne na výbavičku. A povedzte si, že začiatkom ôsmeho mesiaca už vaše dieťa bude mať meno. Ale pozor! Do ničoho sa nesiľte. Spomeňte si na teóriu, ktorá hovorí o tom, že dieťa si meno vyberie samo. Preto buďte veľmi pozorná. Skúmajte, či na vás nejaké meno urobí dojem, lebo v tomto čase je veľmi pravdepodobné, že vám zíde na um – možno z ničoho nič meno, o ktorom by ste si ani vo sne nepomysleli, že raz sa tak bude volať váš syn.

Na pílu ste netlačili, no aj tak sa stalo, že v ôsmom mesiaci meno pre dieťa stále nemáte? Potom voľte rovnaké iniciálky – vaše dieťa bude výnimočné a rovnaké začiatočné písmená prinášajú šťastie. Výber sa vám zúži. Vezmite do rúk slovenský kalendár a choďte raz za radom – všímajte si len mená, ktoré sa začínajú na písmeno vášho priezviska. Ak nič zaujímavé nenájdete, vezmite povedzme rakúsky kalendár. Každé meno, ktoré sa vám aspoň trochu zapáči, zapíšte. Potom si urobte „finále“. Samozrejme, už aj s partnerom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #meno

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...