Povedzme manželovi "ďakujem" inak, doprajte mu voľno

Váš drahý vám pomáha, ako vie? Tak aj on si zaslúži relax, nemyslíte?

11.04.2014 10:00
muž, voľno, šťastie, príroda, leto Foto:
Doprajte vášmu drahému pár dní pre seba.
debata

Obaja ste v jednom kole. Vaša ratolesť vám dáva zabrať, práce je čoraz viac a doma vás čaká len kopec riadu a rozhádzaných vecí z uponáhľaného rána. Počas víkendu sa snažíte dohnať to, čo ste zameškali počas pracovného týždňa. Upratujete, nakupujete, varíte, periete. Potom nečudo, že z rodinného života ste obaja unavení.

Manžel vám pomáha. Síce trocha nemotorne, presne tak, ako to muži vedia, ale snaží sa. Podobne ako vy, aj on potrebuje občas úplne „vypnúť“, aby načerpal sily, prišiel na iné myšlienky, vyvetral si hlavu. Doprajte mu voľno od rodiny, aspoň na pár dní.

Ak ste naozaj super manželka, kúpite mu víkendový pobyt kdesi na Morave, kam ho pošlete s niektorým jeho kamarátom. Ochutnávanie vín, potulovanie sa po sklepoch a k tomu gurmánske špeciality. Prečo nie? Ak ste to pre vášho drahého ešte nikdy neurobili, budete priam milo šokovaná jeho reakciou. „To vážne?“ Zasvietia mu oči a vy budete mať zo seba neuveriteľne dobrý pocit.

Potešiť ho môžete aj inak. Ale v každom prípade by ste ho mali poslať aspoň na dve noci mimo domu, aby si svoje voľno od rodinných povinností naozaj užil. Čo takto lístky na niektorý z rýchlych okruhov, kde si môže spolu s kamarátom vyskúšať svoje zručnosti za volantom? Poriadna dávka adrenalínu, spoločnosť mužov a žiadne vyčítavé ženské pohľady: Vetu „Zasa sa predvádzaš“ by od vás dva dni počuť nemusel.

Ak váš drahý miluje prírodu, kľud a potulovanie sa lesom, pošlite ho niekam do zrubu. S partiou kamarátov môžu vyraziť na poriadnu túru, večer zasa posedieť pri ohni či v neďalekej kolibe, večer si zahrať karty a urobiť si program bez obmedzení. Bez dohliadania na deti, bez ranného budenia či presúvania sa autom kade-tade.

Takéto partnerské voľno od povinností by ste si z času na čas mohli dopriať na striedačku. Do rodinného kruhu sa vám tak bude dobre vracať a na svojich blízkych sa rozhodne budete tešiť. Ale každý z dvojice potrebuje aj čas výlučne pre seba, byť neustále v jednom kole je náročné pre oboch partnerov. Myslite na to a partnera prekvapte takouto ponukou.

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #manžel #voľno #realx

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...