Nepremárnime víkend hlúposťami

V týždni nemáme poriadne čas na najbližších, ani na seba, iba sa naháňame a ani nepomyslíme na to, ako by sme mohli využiť víkendové voľno.

08.02.2014 17:30
rodina, víkend, voľný čas Foto:
Ak dokážeme obšťastniť iných, povzbudí to aj nás.
debata

Niekto to má azda i dôkladne premyslené, ale plán môže zlyhať na individualite záujmov a pováh.

Po čom túžime my a naši blízki

Nebuďme sebeckí a myslime na to, že i náš partner a deti toho majú dosť a tešia sa na chvíle voľna. Ak nepatríme k tipom, ktoré precízne naplánujú každú minútu života sebe i okoliu (čo sa neraz obráti proti nim), rozmýšľajme, aký program by mohol byť všeobecne zaujímavý. Dajme najavo, že vnímame únavu toho druhého a ukážme snahu dodať mu energiu. Ak dokážeme obšťastniť iných, povzbudí to aj nás.

Nevzdajme to, neskončime pri počítači

Neprišli ste na ten správny nápad ako sa uvoľniť, rozptýliť rodinu? Nevadí, úplne stačí nešetriť nehou a záujmom – buďme ľudskí, pýtajme sa na pocity a zážitky, prežívajme príbehy blízkych spolu s nimi. Vymieňajme si skúsenosti i poznatky, rozprávajme sa, hlavne nepreseďme hodiny pre televíziou, či počítačom.

Víkend by nás mal spájať

Cez týždeň sa veľa nevidíme s deťmi a partnerom, ale víkend by mohol zladiť záujmy, stmeliť rodinu. Nerobme však veci nasilu, doprajme každému aj dostatok vlastného životného priestoru. No usmerňujme najmä deťom zábavu, nech sa nezúži iba na bezduchú počítačovú mániu. Buďme vždy duchom prítomní, vnímajme potreby iných, zaujímajme sa o to, čomu sa venujú. Je to určite prospešnejšie, než si hľadať kadejaké úniky z reality.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voľný čas #víkend #voľno

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...