Uberte - dokonalá matka a manželka neexistuje

Túžite po troche slobody, ale máte pred sebou vždy novú kôpku povinností?

02.02.2014 17:00
matka, výchova, rodina, domácnosť Foto:
Zastavte sa, pribrdzite, porozmýšľajte nad skutočnými hodnotami života.
debata

Kto na vás kladie privysoké nároky? Manžel, deti, rodičia, svokra, zamestnávateľ? Možno ste to vy sama!

Odkiaľ fúka vietor…?

Už ste zabudli, prečo ste sa dali s partnerom dokopy? Zaľúbenosť vyprchala a vy v ňom vidíte iba manžela, ktorý má zabezpečovať rodinu, byť vždy naporúdzi, neodvrávať, plniť všetko čo vám na očiach vidí, vyhovovať vašim rodičom, kamarátom, nezanedbávať rolu otca? Chcete ideálnu rodinu a sama idete šialeným príkladom – stále na doraz? On v práci, vy tiež, domácnosť musí byť tip-top, deti môžu nosiť iba jednotky, nik nesmie pochybovať o vašej harmónii a dokonalosti? Takýmto postojom robíte všetko naopak, mali by ste ubrať – z nárokov na seba, aj na najbližších.

Namiesto uznania oči pre plač

Nesnažíte sa iba pre dobrý pocit, ten budete mať až vo chvíli uznania za hrdinský výkon… Chcete, aby vás všetci počnúc najbližšou rodinou obdivovali, uznávali vaše kvality a dokázali byť aspoň trochu takí úžasní, ako ste vy? A nechápete, že čakáte márne… Zastavte sa, pribrdzite, porozmýšľajte nad skutočnými hodnotami života. Všímajte si viac to, čo vaši blízki cítia, čo ich trápi i teší, neriešte iba nesplnené školské a domáce povinnosti. Nechcite mať manžela a deti ako zo škatuľky, to predsa nejde… Čím skôr to prijmete za fakt, tým skôr si k ním nájdete cestu a nebudete musieť byť nešťastná.

Rešpekt a lásku si nevynútite

Niečo plánujete, ale okolnosti to zmenia a vás skúša moment prekvapenia. Nemyslite si, že zlyhalo len okolie, priznajte aj svoj podiel viny, svoje nedostatky. Patrí k nim aj presvedčenie, že ste dokonalá. Zmierte sa s tým, že taký nie je nik a pre svojich najbližších budete najdokonalejšia aj tak vtedy, ak ostanete prirodzená, nezabudnete na ich radosti a starosti. Úprimné vzťahy, skutočné city a láska – to nie sú iba slová, či frázy. Existujú, ale musíte ich vnímať, počúvať signály duše a dokážete byť šťastná, robiť šťastnými i druhých.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výchova #starostlivosť #matka #povinnosti

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...