Ste vhodný typ na materstvo, otcovstvo?

Prax ukáže, či obstojíme v roli rodiča, ale srdce rozhodne, či ostaneme aj s takým partnerom, ktorý sa nejaví ako najvhodnejší typ v tomto zmysle.

14.12.2013 14:00
materstvo, matka, dieťa, šťastie Foto:
Nevyčítať si, podporovať sa, držať spolu.
debata

Láska je zázrak

Aby bol človek schopný milovať partnera a spoločne splodené deti, vychovávať ich a žiť oddane pre rodinu, potrebuje aj lásku a vzory od vlastných rodičov. Ten, čo to dokáže aj bez tohto vkladu do života, je vzácna osobnosť. Väčšina z nás chce byť milovaná a keď tento cit má a váži si ho, vie ho dávať aj iným. Tu je základ pre zdarné rodičovstvo.

Ľudskí ľudia

Dieťa má svoje danosti, dispozície, ovplyvňujú ho vzory, prostredie a keď tu nechýba láska, rozvíja sa do krásnej povahy. Rodičia na to niekedy pozabudnú – v toku každodenných starostí, pracovných povinností a osobných blokov. Nechtiac ukazujú dieťaťu odvrátenú stránku života, ale ak si to uvedomia a zvládnu to postaviť na humor, zdôrazniť, že dni síce nie sú iba ružové, no dá sa ich premaľovať, môžu byť tým najlepším kompasom pre svoje potomstvo.

Rodina a osobné záujmy

To je polemika, ktorú lúska veľa ľudí. Ideálne je snažiť sa rozumieť potrebám partnera a detí, vyhovieť im, ak sa dá. Zároveň sa dohodnúť na rešpektovaní individuálnych záujmov, vytvárať všetkým podmienky aj pre vlastný rozvoj. Nevyčítať si, podporovať sa, držať spolu, ale neblokovať jeden druhého, netlačiť nikoho tam, kde nedokáže dýchať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #láska #otcovstvo #materstvo

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...