Dieťa vo vzťahu bez papiera – kľúč k problémom

Dnešná móda netlačí páry spečatiť vzťah a deti sa rodia partnerom, ktorých neraz netrápi ani najbližšia budúcnosť.

05.12.2013 15:45
láska, vzťah, problém Foto:
Koľko zloby rozdáte, toľko sa vám jej v nejakej forme vráti.
debata

Schádzajú sa a rozchádzajú, chvíľu sú spolu a potom zasa nie, ale dieťa potrebuje zázemie, nie zvykať si každý týždeň na iné prostredie.

Zodpovedne, s papierom v rukách!

Keď sa láske nepodarilo dozrieť až na svadbu, dokonca ste sa rozišli, ale dieťa je tu, mali by byť stanovené pravidlá a pekne na papieri. Tu sa nedá spoliehať na dobré slovo, najmä ak ste dva dni za dobre, mesiac na nože. Tieto fakty by sa nemali podceňovať, pretože prídete všetci o psychické zdravie, vrátane dieťaťa. Ono vníma každé napätie medzi vami a sťahovanie raz ku jednému, potom k druhému tiež nie je to najlepšie pre psychiku.

Keď víťazí vypočítavosť, hrošia koža

Láska má tisíc podôb a ak tá vaša je o tom, že sa musíte večne naťahovať a škriepiť, chvíľu sa milovať a chvíľu nenávidieť, môžu jednému z vás prasknúť nervy a začne viac špekulovať. Alebo to už prešlo do skutočnej nenávisti a chcete už len vycicať partnera – z energie a z peňazí. V tomto boji nevíťazí nik a zapamätajte si – koľko zloby rozdáte, toľko sa vám jej v nejakej forme vráti.

Vydieranie partnera cez dieťa

Sú ľudia, ktorí nepoznajú zábrany a zľutovanie, v pocite, že ich spolu s vami sklamal celý svet, začnú zbrojiť. Idú síce neraz sami proti sebe, ale ich cieľ je zaútočiť na vaše najcitlivejšie miesto. Väčšinou sú to ženy, ktorým sa darí mať dieťa pod svojimi krídlami a v moci tak držia i chlapa, čo zradil. Bránia mu v styku s dieťaťom, vymáhajú nemalé sumy za náklady, ktoré ani nemusia byť reálne. Zbroja s papierom, či bez, hlava-nehlava. V takom prípade to chce veľa síl, nájsť podporu aj inde v rodine, pozháňať si právnikov a biť sa za to svoje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #výchova #vypočítavosť #vydieranie #starostlivosť o dieťa

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...