Rodinné stretnutia a vyhrotené vzťahy

Či ide o bežný nedeľný obed, alebo o rodinnú slávnosť, vždy sú v sebe niektorí vaši príbuzní, nevedia sa zmestiť do kože?

01.12.2013 07:00
rodinná akcia, stretnutie, obed Foto:
Dusno na rodinnej akcii neprospieva vzťahom, pokúste sa preto všemožne eliminovať nepriaznivé podnety
debata

Ako predísť napätiam a trapasom

Keď vám to nedá a aj napriek známym neprispôsobivejším povahám v rodine organizujete stretnutia, pričom nevyčleňujete nikoho zo zoznamu hostí, mali by ste urobiť aspoň niektoré nenápadné opatrenia. Napríklad dohodnúť sa na tajných signáloch s partnerom a v prípade štartovania hádky, či otvorenia chúlostivej témy, začnete všetko upratovať a chystať sa na iný program mimo domu. Môžete si vymyslieť čokoľvek, kvôli čomu musíte ukončiť seansu.

Tematická zábava, zmysel pre humor

Aby sa hostia nenudili a nemali kedy púšťať sa do horlivých debát, kde už padajú urážky a podobne, je vhodné mať pripravenú nejakú zaujímavú činnosť. Môžete im ponúknuť prezeranie fotografií z dovolenky, film, alebo aj zdravotnú prechádzku. Pre zladenie rôznych vekových kategórií a pováh sa dá navrhnúť spoločenská hra, buď vymyslená kreatívne vami, alebo kúpená. A ak sa úplne nedá vyhnúť napätiu medzi jednotlivcami, ktoré sa automaticky prenáša do celej atmosféry, pokúste sa obrátiť situáciu na humor.

Pozor na alkohol

Chcete byť pohostinní, dopriať hosťom čo hrdlo ráči, ale myslite na to, že alkohol napomáha agresívnejším povahám k nevhodnému správaniu. Citlivejšie duše to ťažko znášajú a neospravedlnia to drinkami. Dusno na rodinnej akcii neprospieva vzťahom, pokúste sa preto všemožne eliminovať nepriaznivé podnety, ktoré narúšajú ovzdušie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádky #rodinné stretnutia #konflikty

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...