Aj na plienke je stále čo vylepšovať

Ako dlho bude nosiť bábätko plienku a akú, závisí od neho a jeho mamičky. Všetko je individuálne, žiaden presný recept na to neexistuje.

22.11.2013 17:20
debata
Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
plienka, bábätko v plienke, bábo Ilustračné foto.

Akú plienku
Kedysi matky na výber nemali. A s látkovými plienkami mali veľa práce. Plienku bolo treba vyvariť a navyše, urobila veľa smradu. Napriek tomu ešte stále, aj v dnešnej dobe, existujú matky, ktoré tieto plienky preferujú. Jedným z dôvodov je, že sa jednoducho z „papierovej“ jednorazovej plienky môže detský zadoček vyhádzať. Druhým dôvodom je akási „prirodzenosť“, návrat k tomu, čo tu bolo kedysi a bolo to dobré.

Všetko sa vyvíja
A inak na tom nie je ani jednorazová plienka. Odkedy ju vynašli, jej vývoj sa nezastavil. Aj tieto plienky sú stále dokonalejšie, majú savejšie jadro, ako konkurenčné, alebo tie spred roka. Čo sa ešte na nich zlepšilo je, že zalepovacie pásiky sú flexibilnejšie. Aby bola plienka ešte dokonalejšia a bábätko malo ešte krajší život ako doteraz, výrobcovia mysleli aj na tvar. Na detský zadoček sadne lepšie a bábo sa vďaka tomu môže v plienke pohybovať voľnejšie. Stále sa vymýšľa niečo nové. Dokonca sú aromatizované plienky, ktoré však nie každému bábätku spravia službu a zadok na to môže zareagovať po svojom: vyhádže sa.

O zadoček sa treba starať
Detský zadoček si vyžaduje starostlivosť. Pri prebaľovaní bábätka by sa mala riťka utrieť vlhčeným obrúskom, ktorý v sebe obsahuje účinné látky, alebo vatičkou s vlažnou vodou. Pokožku jednoznačne treba ošetriť a následne použiť zásyp, prípadne krémik, ktorý vytvorí ochrannú vrstvu proti zapareninám či prípadným začervenaním.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plienka #jednorazová plienka #látková plienka #bábätká

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....