Postrach kaderník? Prečo sa ho deti boja viac ako zubára?

Sú aj kaderníci, ktorí ľudí mladších ako šestnásť rokov zásadne nestrihajú.

04.11.2013 10:00
strihanie vlasov, detské vlasy, kaderník Foto:
Ilustračné foto.
debata

Dieťa je rovnocenný zákazník
Kaderník Michal Roháč z bratislavského kaderníctva Toni & Guy k nim v žiadnom prípade nepatrí. Dieťa je preňho rovnocenným zákazníkom, rovnako, ako dospelý muž či žena. „Nemám s tým problém,“ povedal pre Žena.Pravda.sk a dodal: „Včera som prišiel do svojho kaderníctva po náročnom dni, aby som ostrihal dve deti. Pre mňa je to práca. Beriem to, čo sa mi ponúka. Klient mi hovorí, čo mám robiť a ja nie som vyberavý.“

Sú „brutálne“ loajálne!
Na deťoch je podľa Roháča „chutné“ to, aké sú loajálne. Ak si už obľúbia nejakého kaderníka, tak rýchlo a ľahko ho veru nezmenia. „Mám zákazníčky, ktoré sem začali vodiť deti odmalička, keď ešte v podstate nemali ani rok. Dnes sú to osemročné deti, ktoré keď sem zavítajú a niektorá z kaderníčok jej chce len podstrihnúť ofinu, odmietnu s hláškou: V žiadnom prípade, ja mám Miša.“ Počas Roháčovej kariéry sa to nestalo raz, ale opakovane.

Nie je to stopercentné
Je známa vec, že deti sa zvyknú kaderníka báť pomaly viac ako zubára. A pritom sú to dve neporovnateľné činnosti – kým strihanie vlasov ani náhodou nebolí, vŕtanie v ústach patrí k tým najnepríjemnejším ľudským zážitkom. Aj Michal Roháč uvažoval, ako by sa dal tento strach vysvetliť. Do úvahy prichádza aj to, že ich doma rodičia mučili s mimoriadne hlučnou mašinkou. „Strihanie vlasov je veľmi intímna vec. Medzi človekom a kaderníkom je veľmi úzky kontakt a vlasy v neposlednom rade asi najviac ovplyvňujú výzor,“ myslí si Roháč. Ako ďalej dodal, môžeme si na seba obliecť akokoľvek pekné šaty, ak nemáme v poriadku vlasy. Ľudia v takom prípade zhodnotia, že to „nie je stopercentné“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kaderník #Michal Roháč #strihanie vlasov

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...