Dieťa by malo športovať. Podporte ho!

Aj vy všade čítate články o tom, aké sú dnešné deti obézne a chcete spraviť všetko preto, aby to vaše nebolo?

16.10.2013 15:30
debata
Aj medaila je motivácia. A veľká. Foto: SHUTTERSTOCK
dieťa s medailou, šťastné dieťa, radosť zo športu Aj medaila je motivácia. A veľká.

Okrem toho, že prestanete kupovať nezmysly, ktoré nepatria ani do detského žalúdka, ale ani do toho vášho, viete, že by sa malo hýbať. Fakt, že vy k športu vzťah nemáte, na veci nič nemení. Budete musieť zmeniť postoj a tiež myslenie. A najlepšie zo všetkého bude, ak zmeníte aj samých seba a začnete športovať.

Outsider?
Pre dieťa bude šport prirodzený. Pretože kamarát Marek možno chodí na futbal, Dominik na tenis a Oliver na hokej. Rátajte s tým, že ani vaše dieťa nebude chcieť tvoriť výnimku a vy mu to ani nedoprajte. Spolu hľadajte šport, ktorý by ho bavil.

Chvály
Z každého jeho úspechu sa veľmi tešte a pripomínajte mu, že ste naňho pyšný. Prehry už budú ťažším orieškom. Tie ho však budú zoceľovať. Neuškodí, ak sa mu niekedy prihovoríte ako dospelému, určite to ocení.

Zvyk – železná košeľa
Raz a dosť. Aby ste sa vyhli tomu, že vaše dieťa zanechá všetko, s čím si začne, učte ho, aké je dôležité, aby v niečom zotrval. Sama totiž dobre viete, že to bude potrebovať aj do života. Tento „návyk“ sa mu zíde aj neskôr, napríklad v práci či vo vzťahu. A preto, vytvorte u dieťaťa rutinu. Aby vedelo, že napríklad štvrtok patrí futbalu.

Nech sa hýbe
Naučte však dieťa, že pohybu nikdy nie je dosť. Nestačí športovať. Učte ho napríklad, aby si zvolil nohy pred výťahom. A docielite to najzodpovednejšie ako? Tak, že mu pôjdete príkladom!

debata chyba
Viac na túto tému: #šport #dieťa a šport

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....