Rodina je na celý život, ale vzťahy nie

Kamarátov, známych, či kolegov striedame podľa životnej situácie, ale rodina je tu stále.

10.10.2013 07:00
rodina, portrét, šťastie Foto:
Priaznivé ovzdušie, náklonnosť, blízkosť a spriaznenosť v rodine – najväčšie bohatstvo sveta.
debata

Vzťahy v nej však nie sú vždy ideálne, aj keď si to želáme i v tých najnepriaznivejších situáciách. Chceme mať blízkych, istotu, niekoho, kto pri nás stojí a my vieme, že nezištne.

Chráňme si lásku, je nesmierne vzácna

Priaznivé ovzdušie, náklonnosť, blízkosť a spriaznenosť – ak toto všetko cítime v rodine, máme to najväčšie bohatstvo sveta. Nedajme si ho vziať, či vážnejšie ohroziť vplyvmi zvonka. Hlúpe názory, alebo pokusy nahlodať pevné vzťahy by sme mali ignorovať. A ak v niečom niekto z rodiny aj schybí, mal by dostať druhú šancu, priestor na obhájenie a nápravu omylu, príležitosť získať si naspäť dôveru, prijatie do najužšieho kruhu, podporu, lásku a úctu.

Verme pocitom, buďme ľudskí

Neraz sa stane, že nás sklame vlastné dieťa, či rodič, alebo súrodenec, ale možno potrebuje práve našu pomoc a pochopenie. Nemali by sme sa unáhlene odvracať od toho, kto sa vzdialil našej predstave o „vhodnom správaní“. Aj sami robíme chyby a bez priazne blízkych sa niekedy nedá pohnúť ďalej. Prekonávajme predsudky, buďme ľudskí a držme spolu naozaj aj vtedy, keď to nie je ideálne.

Rodina – rôzne povahy, príbuzenské vzťahy

Keď deti vyrastú, situáciu výrazne ovplyvňuje „nový“ človek, ktorého si vyberú za svojho partnera. Presne tak sme zamotali hlavy aj my našim rodičom. Ak sa nám niečo nepáči, neostáva iné, len sa vyrovnať s tým, že je to výber dieťaťa a jeho život. Vzťahy to môže všelijako ohýbať, ale nemali by sme zabúdať na hodnoty, ktoré sú trvalé. Môžeme si povedať svoj názor, ale určite nerobme striktné a nezmyselné rozhodnutia, pravidlá, zákazy a príkazy, ktorými by sme prišli o tých, ktorých milujeme.

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rodina #vzťahy

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...