Povolanie syn – dcéra

Ak ste sa nenarodili do bohatej rodiny, kde sa neriešia materiálne problémy, musíte sa o každý úspech snažiť neraz s vypätím všetkých síl.

21.09.2013 17:00
súrodenci, bohatstvo, blahobyt Foto:
Aj v bohatej rodine by mali existovať isté mantinely a zdravý hodnotový rebríček.
debata

Otázne je, čo dá človeku viac – ak dostane všetko ako na tácke, alebo si je vedomý rovnováhy medzi úsilím, kvalitami a dosiahnutým výsledkom.

Rozmaznať je ľahko

V škole mali najlepšiu desiatu, alebo dostatok peňazí, aby nasýtili cez veľkú prestávku polovicu triedy, vždy najlepšie oblečenie, rodiča v roli osobného šoféra najdrahšieho auta, o program cez víkend a prázdniny až nad hlavu postarané. A učitelia tomu pridajú – falošne či naozaj uctievajú takýto úkaz ako niečo výnimočné a žiacke nedostatky i výstrelky vedome-nevedome tolerujú. Žiť v hojnosti a „priazni“

Každý človek je na tieto veci veľmi vnímavý a azda len máloktorý, čo pochádza z takýchto pomerov a žije vo svete samých výhod, odolá chuti využiť to. Uverí náklonnosti okolo seba a cíti sa niekým, kto sa môže povyšovať nad ostatných. Očakáva aj ďalej od života len to najlepšie a má mu to spadnúť rovno do lona.

Naučiť pokore je umenie

Správanie v dospelosti závisí v mnohom od atmosféry, v akej jedinec vyrastal, aké hodnoty mu dali rodičia, okrem existenčnej istoty. Ani za veľmi priaznivých okolností by nemal žiť s presvedčením, že sa nemusí o nič sám snažiť, že sa môže nafukovať nad iných, vysmievať ich a nemať ani štipku empatie, úcty a rešpektu voči tým, ktorým je naopak odjakživa svet prepychu cudzí. Takéto obmedzené a hrubé vystupovanie má potom už po celý život…

Peniaze sú len obeživo

Aj v bohatej rodine by mali existovať isté mantinely a zdravý hodnotový rebríček. Rodičia by svojich synov a dcéry mali viesť k takým ambíciám, aby dediči ich správania, zvykov a majetku boli nútení rozmýšľať nad tým, čo ich naozaj baví a pracovať na sebe. Aby mali motiváciu sa zdokonaľovať a byť prospešní v dospelosti pre iných. Je chyba vydláždiť im cestu k zaručenému úspechu – nebudú z nich šťastní ľudia, ani ich okolie.

debata chyba
Viac na túto tému: #bohatstvo #rodina #dcéra #syn #majetok

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...