Dá sa zorganizovať svadba za 1 euro? Škótsky pár presvedčil, že dá

Svadba je poriadna záťaž na rodinný rozpočet či bankové účty budúcich manželov. Ale ide to aj celkom inak!

06.09.2013 14:29
Sex pred svadbou je požehnaním Foto:
Koľko by vlastne mala stáť svadba, čo myslíte?
debata (1)

Dôkazom je pár zo Škótska. Ich náklady na svadbu boli také, že sa o nich začalo dokonca písať v novinách. Milióny nečakajte, svadba ich stála presne jednu libru (zhruba 1,20 eur). A nešlo o žiaden skromný obrad, zabávali sa so 70 blízkymi a priateľmi!

„Svadobný deň má byť dňom, keď si vezmete osobu, ktorú milujete. Najdôležitejšie pre nás bolo stať sa manželmi a nepotrebovali sme k tomu veľkú, noblesnú oslavu,“ citoval Daily Mail Georginu Porteousovú – polovičku novomanželskej dvojice. Napriek týmto slovám si však s manželom užili údajne skvelú zábavu a nemali núdzu o jedlo, pitie či program.

Ako sa však Georgine a jej manželovi Sidovi Innesovi podarilo dosiahnuť takú extrémne nízku sumu v rámci nákladov na deň D? Recept nie je až taký prekvapivý. Zapojili rodinu a blízkych.

Celá oslava sa konala s nájdenými, recyklovanými alebo darovanými vecami – od riadu, cez stoličky, stôl až po dekoratívne prvky. Čo sa týka jedla, ktoré býva na svadbách vždy veľmi dôležité, zapojili sa všetci pozvaní. Mladomanželia ich požiadali, aby každý priniesol na svadbu niečo z vlastnej kuchyne. Podobné to bolo aj s alkoholom. Položku za jedlo mali teda oni dvaja nulovú.

Svadobnú tortu upiekla a milencom darovala teta nevesty – a hanbiť sa veru nemusela, dezert mal tri poschodia! Otec ženícha sa zase staral o hudobný program – hral s prestávkami na saxofón džezové štandardy. Svojich honorárov sa v prospech páru vzdal aj kňaz, ktorý ich oddával a fotograf, ktorého prácu milenci využili pri svadobných záberoch. V ich prípade išlo o „výmennú“ dohodu – pracovali za príspevky na kostol a strihanie videofilmov zdarma, ktoré pre nich opäť mladomanželia vybavili prostredníctvom priateľov.

Pokiaľ sa odmyslí výdavok 70 libier – v podobe poplatku na manželskú licenciu, ktorý je nutné zaplatiť na úrade, aby sa snúbenci mohli sobášiť, jediným výdavkom samotného páru boli svadobné šaty. Nevesta si ich zadovážila na serveri Freecycle.com, pričom išlo o róbu v duchu 60-tych rokov, ktorá bola celá ušitá ručne. Na webe stála jednu libru! Donáška pravdepodobne bola zdarma, keďže išlo o nákup v rámci krajiny.

A teraz ruku na srdce, viete si predstaviť, že by ste podobne zorganizovali svoj svadobný deň aj vy? Aký je podľa vás optimálny rozpočet na deň D? Zahlasujte v našej ankete.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozpočet #svadba #organizácia svadby

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...