Vyparáďte do lavíc svoju ratolesť: Pozrite si 45 tipov školskej módy!

Pre vaše ratolesti to asi nie je najpotešujúcejšia správa, ale začiatok školského roka sa blíži každým dňom. Pre mamičky je to príležitosť, ale zároveň aj starosť, ako svojich školákov vystrojiť.

21.08.2013 12:00
debata (1)
V detskej móde vládnu príjemné a nevtieravé... Foto: F&F
škola volá - tipy na oblečenie pre školákov a školské potreby V detskej móde vládnu príjemné a nevtieravé kombinácie, zaujímavé motívy a pohodlné materiály.

Dobrá správa znie, že odevy pre školákov je dnes už možné zaobstarať za dostupné ceny – oceníte najmä pri deťoch, ktoré rastú ako z vody. Pritom väčšina značiek sa dnes už orientuje na vizuálne veľmi príťažlivé prvky, zaujímavé detaily zdobenia, ktoré akcentujú vek nositeľov, ale zároveň školákom dávajú možnosť cítiť sa „in“.

Kombinácie v detskej móde sú hravé, materiály...
Chlapčenské nohavice s opaskom - predáva Zara.
+42Chlapčenské tričko s motívom v oblasti pliec....

Pre dievčatká jesenná móda, a teda aj móda do školy, stavia na zaujímavých potlačiach a vzoroch. Legíny s animovanými či grafickými potlačami sa príjemne kombinujú s vlnenými úpletmi alebo klasickými bavlnenými mikinami. Nechýba džínsovina, veľmi príjemné a pohodlné sú predĺžené mikiny, ktoré pripomínajú šaty.

Na svoje si prídu fanúšičky bábiky Barbie, Hello Kitty, ale aj bábiky Monster High. Mnohé odevné značky zakúpili licencie od výrobcov týchto hračiek, aby mohli ich motívy používať na tričkách, svetroch či školských taškách. Z obuvi môžete vyberať v naozaj pestrej ponuke – od balerínok na babie leto, cez kožené tenisky, ktoré už zvládnu aj prvé chladnejšie dni októbra či novembra. Na zimu a prvý sneh potom zadovážte čižmy alebo šnurovaciu topánky s kožušinovou výstelkou.

Príjemné materiály, nevtieravé farebné... Foto: GANT
škola volá - tipy na oblečenie pre školákov a školské potreby Príjemné materiály, nevtieravé farebné kombinácie a ležérne, no prepracované strihy - aj taká je detská móda jesene. Kombinácia na obrázku - predáva Gant.

Hoci niekto môže tvrdiť, že chlapci v prípade módy dopadnú „skrátka“ – určite to neplatí. Aj chlapčenská móda môže byť funkčná, pohodlná a zároveň štýlová. Svojho školáka môžete obliecť do flanelovej košele s kockovaným vzorom a vlnenou kravatou, alebo mu vybrať košeľu s potlačou či pohodlné mikiny. Hitom sú farebné nohavice a džínsovina. Odtiene červenej, oranžovej, okrovej či kávovej dokážu osviežiť vizuálne celkový vzhľad, akcentovať ich môžete napríklad šálom, čiapkou s podobnými farebnými prvkami, ale aj károm či vzormi na košeliach a svetroch.

U dievčat frčia spomenuté potlače milovaných bábik a animovaných postavičiek a chlapci nie sú výnimka – akurát motívy sú trochu iné, napríklad robotickí Transformers, autá či komiksoví hrdinovia.

Set oblečenia nakombinovaný pre chlapcov -... Foto: ZARA
škola volá - tipy na oblečenie pre školákov a školské potreby Set oblečenia nakombinovaný pre chlapcov - predáva Zara.

Špeciálnu kategóriu v prípade výbavy školáka tvoria školské potreby. Najmä školská taška je jedným z dôležitých prvkov, pri ktorom je dobré bazírovať na funkčnosti, pohodlnosti, ale tiež parametroch, ktoré napĺňajú odporúčané lekárske normy pre jednotlivé vekové kategórie. Faktom je, že za kvalitnú školskú aktovku môžete priplatiť aj o pár desiatok eur viac, ale vzhľadom na to, čo môže tento nevyhnutný doplnok urobiť s chrbticou či držaním tela, je dobré voliť certifikované výrobky s náležitými parametrami.

Dvojkomorová školská taška - predáva Topgal -... Foto: TOPGAL
škola volá - tipy na oblečenie pre školákov a školské potreby Dvojkomorová školská taška - predáva Topgal - cena 51,90 eur.

Ani v ich prípade sa pritom nemusíte obávať nudného dizajnu či pre dieťa nezaujímavej podoby. Farebné kombinácie pre dievčatá vychádzajú z tónov červenej, ružovej, žltej či belasej. Chlapcom vyhovujú tlmenejšie farby, ale tiež potlače alebo obrázky obľúbených hrdinov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #prváci #školský rok #dievčatá #školská aktovka

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...