Móda – namiesto materskej dovolenky pracovný stres?

Priority spred 30-tich rokov sa zmenili, dnešné ženy sa na rozdiel od svojich mám a starých mám do vydaja a tehotenstva neponáhľajú.

30.03.2013 10:30
kariéra, dieťa, rodina, priority Foto:
Ak chcete zvládať dieťa, rodinu a prácu, musíte cítiť, že všetci zainteresovaní sú spokojní.
debata

Dávajú prednosť kariére a zaujímavým možnostiam a keď už to inak nejde, snažia sa to zladiť s materstvom, čo v konečnom dôsledku len znásobí stres…

Dieťa a kariéra? Nie je to pre každú!

Pozor na to, aby vás úspešný profesionálny rast a klamlivé vzory nezlanárili na pokus stať sa dokonalou matkou a zároveň manažérkou roka. Napokon, nie je žiadna životná výhra mať k dieťaťu zabezpečený komplet servis a naplno sa venovať kariére. Málokomu sa podarí taký model, v ktorom by boli šťastní všetci – dieťa i plne pracovne vyťažení obaja rodičia.

Nezabúdať na prejavy lásky!

Ak sa rozhodnete skĺbiť materstvo, rodinu a prácu už od prvých mesiacov dieťaťa, nemali by ste zabúdať pri každej možnej príležitosti dávať mu ( a všetkým svojim najbližším) najavo lásku i pocit bezpečia. Na tento nedostatok by nemalo trpieť vaše okolie, inak to celé nemá zmysel. Je dobré zorganizovať si čas tak, aby ste vedeli relaxovať, načerpať sily a byť pozitívnym človekom. Nie nešťastnou vystresovanou matkou a manželkou, ktorá sa neefektívne ženie za niečím, za čím nemusí.

Kompromisy, rovnováha medzi prácou a rodinou

Ak chcete úspešne zvládať dieťa, rodinu a prácu, musíte nájsť optimálny pomer pracovnej a materskej vyťaženosti, cítiť, že všetci zainteresovaní sú spokojní, že nik netrpí vašimi kariérnymi ambíciami. Mali by ste mať jasno v tom, o aký prospech vám ide, či nepodriaďujete všetko len pracovným nárokom. A nezabúdať, aké vzory dávate svojim deťom, aby ste raz neostali v domove dôchodcov bez kontaktu s najbližšími.

debata chyba

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...