10 rád ako si zvýšiť svoje sebavedomie

Sebavedomie nemáme len tak zadarmo. Musíme si po najskôr nadobudnúť a aj uchrániť.

14.06.2015 17:00
sebadôvera, sebaedomie, úsmev Foto:
Každá vec ktorú sa naučíte, vám dodá sebavedomie.
debata

Niekto má to šťastie, že už v detstve dostanú ten správny základ na rozvoj zdravého sebavedomia. A tak sa im nemôže stať, že im aj tak chatrnú mienku o sebe zníži partner alebo dokonca šéf. Chýba aj vám zdravé sebavedomie a cítite sa ako sivá myš? Pracujte na jeho rozširovaní.

Napríklad aj pomocou našich rád.

1. Pekne sa oblečte. Možno to znie ako klišé, ale naozaj, keď ste upravení (vlasy, odev, nechty, make-up) cítite sa sebavedomejšie. Veď, len sa skúste postaviť k vyobliekanej kamarátke či kolegyni, kým vy máte na sebe tenisky a mikinu. Či sa vám to páči alebo nie, neupravený vzhľad vaše sebavedomie posúva dolu.
2. Vystrite sa! Keď ste zhrbení nielenže pôsobíte na svoje okolie utiahnuto, ale ani vám to lepší pocit zo seba nepridá.

3. Úsmev prosím. Skúste sa len tak na niekoho usmiať. Zvyčajne vám úsmev opätuje. Usmievavých ľudí má každý rád a tento fakt tiež môže pozitívne vplývať na vašu psychiku.
4. Pozitívne myslenie je základom úspechu.
5. Obklopujte sa ľuďmi, čo vás majú radi. Tí vám povedia nielen kritiku, ale aj to čo sa im na vás páči. Navyše, viete, že je to myslené úprimne, nielen ako lichôtka.
6. Zabudnite na vetu „Nedá sa“. Všetko sa dá, len nie ku všetkému jej priama a jednoznačná cesta. A na niektoré veci si treba aj počkať.
7. Z času na čas si urobte reorganizáciu v živote. Upracte si šatník, vyhoďte z neho veci, ktoré ste nemali na sebe viac ako rok. Vyselektujte skostnatené vzťahy, ktoré vám viac berú ako dávajú alebo sa jednoducho začnite stretávať iba s ľuďmi, ktorí majú na váš život pozitívny vplyv. Ak to tak cítite, zmeňte napríklad prácu či vyčistite partnerský vzťah.
8. Začnite cvičiť. Nielenže si zlepšíte kondíciu a budete sa lepšie cítiť, ale ako bonus získate dobrú náladu.
9. Neúspechy si nevyčítajte, berte ich ako krok k úspechu.
10. Vzdelávajte sa. Je úplne jedno či si zvyšujete svoje pracovné zručnosti alebo sa vrhnete na jazyk či počítačový program. Každá jedna vec, ktorú sa naučíte vám dodá sebavedomie a pocit, že ste opäť niečo dokázali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sebavedomie #dôverovať si

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...