Priateľovi dajte ešte šancu, príchod dieťaťa ho môže zmeniť

Múdre ženy hovoria, že u mužov sú dôležité činy a nie to, čo vypúšťajú z úst.

01.11.2014 10:30
dvojčatá, rodina, starostlivosť, výchova Foto:
Príchod dieťaťa na svet môže situáciu zmeniť.
debata

Mám 23, priateľ je mladší o pol roka. Spolu sme 3 a pol roka. Čakáme bábätko, som v piatom mesiaci, bývame sami vo veľkom rodinnom dome. Znie to všetko ideálne, ale nie je to tak. Predtým, ako som nechtiac otehotnela, sme spolu mali zaujímavý vzťah, ak sa to dá nazvať vzťah. Za tri roky sme sa rozišli každé 3 mesiace na 2–4 týždne, pretože ma neustále podvádzal alebo preto, že mi povedal, že ma neľúbi, má na mňa alergiu a pod. Nakoniec sme sa dohodli, že budeme kamaráti a každý si žil svoj život, ako chcel. Ale on nenormálne žiarlil, takže sme sa hádali, že s kým sa ja bavím, ja som si takisto povedala svoje, ale keď išlo o pohlavný styk, tak to len s ním a len so mnou. Strašne nechcel, aby som sa s niekým vyspala, aj keď som sa išla zabaviť, stále mi písal, kde som, čo robím a ako veľmi mu chýbam. Dlho to takto išlo, potom sme boli zas spolu a on robil zas to isté – a keby aspoň namotával baby, ktoré nepoznám, ale boli to moje spolužiačky alebo kolegyne z roboty. Bola som zúfalá a odmietala som ho, že ja takýto vzťah nechcem, tak on povedal každej, že má mňa a že ma ľúbi, takto mi to povedal. Nakoniec sme zistili, že bude malé, ja som mala strach aj radosť a on takisto, ale teraz po čase viem, že na naše malinké sa veľmi tešíme obaja. Myslela som, že bude všetko v poriadku, keď bývame spolu, chodí z roboty vždy načas. Ale minule som otvorila jeho chatovaciu stránku, pri ktorej si vždy dával pozor na to, aby som nezistila heslo, lenže ja som ho zistila a prečítala som si také správy, ktoré ma veľmi spochybnili a je mi až do plaču a neviem, čo s tým. Ako som sa dočítala, vyznával lásku mojej spolužiačke, ktorá ho odmietala, tak si písali a on stále motal, že jemu je ľúto, že ona ho nechce, a tak jej povedal, že sa bude ku mne sťahovať, lebo otec mi ide bývať do zahraničia natrvalo. A úplne ma dorazilo, keď jej napísal „no, ja nemám to, čo som chcel, ale už je to raz tak“. A písal aj, že so mnou len trpí a tej babe povedal, že ona je najlepšia a že o ňu prišiel a že jej priateľ je určite najšťastnejší. Úplne sa cítim… ani slovami to neviem opísať. Rozmýšľala som, že keď otec príde najbližšie domov, požiadam ho, aby sa vrátil, ale ani to nie je jednoduché, lebo tam v zahraničí má aj priateľku a aj on si vytrpel svoje. Nechcem byť s osobou, ktorá na mňa tak pozerá, že so mnou byť musí.
Veronika

Veronika, nádych, výdych, pokoj. Keby ste nepátrali po hesle a nečítali si partnerove správy, ste teraz šťastná budúca mamička, ktorá čaká na svojho milého, kedy príde z práce a rozmýšľa nad tým, akou farbou vymaľuje detskú izbu. Ale vy ste pátrali, dozvedeli ste sa to, čo ste nechceli a je vám teraz oprávnene strašne. A pritom vás možno má váš partner naozaj rád a vaše dieťa tiež. Jeho láska má však veľmi špeciálnu a niekedy dosť neznesiteľnú podobu – a vy o tom viete, aspoň podľa toho, ako ste opisovali priebeh vašich spoločných rokov. Lenže tak ako on nedokázal nikdy celkom opustiť vás, nedokázali ste to ani vy. Asi pod tou všetkou hrôzou hádok a frajeriek je medzi vami nejaké zvláštne puto. Čo sa týka kalerábov, ktoré tlačí do vašej spolužiačky, mám k tomu dve poznámky: prvá je tá, že spolužiačka odolala a keďže je asi okolo vás dosť veľa ľudí, ktorí vedia o vašom spoločnom bábätku, aj keby ako chlapec namotával, väčšina normálnych žien do flirtu s partnerom ženy v očakávaní nejde, lebo to sa nerobí, božie mlyny melú a karma si pamätá. Druhou poznámkou je to, že hoci má váš partner len 23, predsa by som na neho použil príslovie „starého psa novým kúskom nenaučíš“, teda že ak bol chalan naučený namotávať, odvykať sa mu bude ťažko a vidím to skôr na postupné kroky než nejakú náhlu premenu na niekoho, čo len sedí doma a zbiera známky. Na vašom mieste by som teda najskôr problém riešil s partnerom, až potom s otcom. Je totiž možné, že váš partner je naozaj s vami rád, na dieťa sa teší a nakoniec zvládne úlohu muža a otca. Aspoň teda múdre ženy hovoria, že u mužov sú dôležité činy a nie to, čo vypúšťajú z úst. Ak vám bol vo vašom novom životnom období oporou, dajte mu ešte šancu, pretože v nasledujúcich mesiacoch budete potrebovať jeho pomoc a podporu. Uvidíte, čo s ním urobí príchod jeho potomka. Viem, ako sa asi cítite, ale teraz nie je pre vás vhodná doba na radikálne riešenia. Dávali ste mu šancu tri a pol roka, ešte jeden rok to s ním skúste, možno váš partner dozreje a uprace si v prioritách.

Toto je poradňa s ručením obmedzeným. Ak máte problémy a pocit, že by sa vám zišiel môj nezaujatý pohľad, napíšte mi mail s označením PORADŇA na maxim@matkin.sk. Uveďte, prosím, aj svoj vek a meno, pod ktorým chcete, aby bol váš príbeh zverejnený. Odpovedám len prostredníctvom tejto poradne!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #poradňa #Maxim E. Matkin #priateľ

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....