Nepozerajte do mobilu, nekontrolujte maily

Psychoporadňa Maxima E. Matkina: Pokúste sa nebyť pre manžela kontrolórkou efektivity využívania pracovného času.

01.06.2014 14:00
telefonovanie, kontakt, dôvera Foto:
"Liezť" manželovi do mobilu je nedôstojné.
debata (1)

Dobrý deň, s manželom sme spolu 20 rokov. Pred rokom nastúpil do novej práce a po pol roku si nie som istá, či má niekoho alebo nie. Má jednu rozvedenú kolegyňu, ktorá za ním behá cez pracovnú dobu a stále sa ľutuje alebo predvádza v nových minišatách, aby si ju všimol. Ja som sem-tam za ním chodila, ale teraz sme sa pohádali, že za ním nemám chodiť, ani za ostatnými nechodia ženy. Raz, keď som sa spýtala, aký mal deň, povedal, že pracovný a keď som sa spýtala, kde bol poobede, povedal mi, že nevie, nepamätá si. Čo si o tom myslíte? Tiež miznú pomaly peniaze – cca 10–20 euro za mesiac alebo vyberá služobné a musí vrátiť. Ja neviem, ako si s tým poradiť, spýtala som sa priamo, či niekoho má a ak áno, nech povie rovno a môže ísť k nej bývať, ja to prežijem, no neznesiem klamstvo. Tvrdí, že ma ľúbi, ale malé klamstvo občas nezaškodí. Ja som k nemu úprimná, dokonca aj keď ma niekto pozve na kávu, odmietam a poviem mu to. Dokonca v poslednej dobe mu prezerám telefón aj maily, dokonca aj históriu v počítači. Tvrdí, že pracuje, že nevie kam skôr a ja zisťujem, že 2 hodiny surfuje na internete. Raz som mu to povedala, pred Vianocami kukal holé baby a on na to, že čo si to dovoľujem špehovať ho, že on to nerobí a načo aj. Všetci o mne tvrdia, že som pekná žena, ale asi so mnou nie je spokojný. Som žiarlivá – to si priznám, ale lepšie je, keď mi povie pravdu, že niekde bol ako keď klame. Som z toho zúfalá, už som mu to povedala, ale on nepočúva. Prosím, prosím, poraďte mi!
Helena

Moja rada znie: Nepozerať manželovi do mobilu, nekontrolovať počítač, obliecť si občas minišaty, usmievať sa, variť, nenechávať ho sexuálne hladovať, občas ho ísť pozrieť do práce – najlepšie len na skok, ale s koláčom – a občas ísť na kávu aj s niekým iným a povedať to doma. Pretože ak sa okolo vášho muža v práci obšmieta kolegyňa, čo sa mu potrebuje posťažovať a popredvádzať, je len na ňom, ako zvládne odhadnúť tú hranicu, kde končí sebavedomie posilňujúci flirt a kde začína územie nebezpečných zničujúcich milostných zápletiek. Ak chcete manželovi pomôcť zvládnuť úskalia zvodov iných žien a hroziacej manželskej krízičky, pokúste sa nebyť pre neho kontrolórkou efektivity využívania pracovného času, dozorkyňou v polepšovni, sociálnou kurátorkou. Buďte pre neho ženou, o ktorú by nerád prišiel, pretože je pekná, milá, navarí, má ho rada a vždy pri ňom stojí. „Normálny chlap si dobrú ženu cení a nechce ju stratiť“, povedal mi dnes šéf autoservisu, keď sme sa od problémov so svietiacimi kontrolkami dostali k spoločným známym. Tak buďte tou „dobrou ženou“. To neznamená drieť do úmoru, ani nechať na sebe drevo rúbať. Znamená to dať najavo radosť, že svojho muža vidíte, že s ním ste, dať najavo šťastie, že s ním môžete zdieľať príjemné veci svojho života. Bohužiaľ v dlhoročnom vzťahu to často skĺzne k tomu, že muž zostane ľahostajný a uhýbajúci a žena sa k nemu správa ako k univerzálnemu vinníkovi, ktorý môže za všetko, čo sa jej na živote nepáči. Kontrolovať, vyčítať a píliť uši však ešte žiadnemu manželstvu nepomohlo ku šťastiu. Muži aj tak nepočúvajú, muži potrebujú vidieť. A ak budú vidieť vľúdnu tvár svojej manželky, rozostlanú posteľ a plný tanier, nebudú hľadať únikový východ. Chápeme sa? PS: A do toho mobilu a počítača už manželovi fakt nelezte. Po prvé je to nedôstojné, po druhé ani vám by nerobilo dobre, keby vás kontroloval a po tretie: holé baby pred Vianocami – to je jeho osobná vec, do ktorej vás fakt nič nie je. Naozaj, berte to ako fakt a neriešte to.

Toto je poradňa s ručením obmedzeným. Ak máte problémy a pocit, že by sa vám zišiel môj nezaujatý pohľad, napíšte mi mail s označením PORADŇA na maxim@matkin.sk alebo list na adresu redakcie na meno Maxim E. Matkin. Uveďte, prosím, aj svoj vek a meno, pod ktorým chcete, aby bol váš príbeh zverejnený. Odpovedám len prostredníctvom tejto poradne!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kontrola #Dôvera #Matkin

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...