Splň mu želanie. Nevolaj a nepíš

Psychoporadňa Maxima E. Matkina: Nech ti nie je ľúto za chlapíkom, čo si našiel čas len raz za mesiac a nevnímal to, kto si a čo máš rada.

07.12.2013 08:00
žena, tajomstvo, mlčanie Foto:
Nevolajte a nepíšte mužovi, ktorý sa s vami nechce stretávať osobne.
debata

Milý Maxim, som úplne rozčarovaná a sklamaná. Mám 52 rokov, s priateľom o 13 rokov starším sme sa zoznámili v máji tohto roku. Zaľúbili sme sa a on mi posielal krásne básničky, maily, obrázky kvetov, atď. Fakt obdivuhodné. Ja som skôr uprednostňovala, aby sme sa stretávali osobne, ale keďže má zdravotné problémy, tvrdil, že nevládze, tak to bolo len raz za mesiac. Ja som sa vždy tešila na stretnutie, mala som oči len pre neho. No on obzeral iné ženy, hodnotil a napr. mi povedal na okoloidúcu, že „tá má kozy, čo?“ A pritom ja mám dostatočne veľké, č.4. Ja nie som žiarlivá, ale ma to ponižovalo, tak som mu to napísala v maili, no on namiesto toho, aby povedal, že ho to mrzí a že to už v mojej prítomnosti nebude robiť, tak mi odpísal, že čo ma to irituje, že si myslel, že som veselá žena. A dnes mi poslal rozlúčkový mail, že mi píše naposledy a že už ďalej nebude z mojej strany trpieť toľko „špiny a kydania na jeho hlavu“. Ja som úplne šokovaná, lebo ja som si chcela vysvetliť osobne, čo mu na mne vadí, aby som chyby odstránila. Tisíckrát som sa mu ospravedlnila, že som mu neublížila, len som povedala, čo mi vadí. Aby som mu už viackrát netelefonovala, neesemeskovala, ani neposlala mail, že nebude reagovať. Bolo to ako blesk z jasného neba. Cítim sa ako žena v stredoveku, ktorá musela mlčať, lebo ináč rozchod. Aj sa tak stalo. Neviem si to vysvetliť, ale zdá sa mi to na to, ako mi polroka mailami vyznával lásku veľmi drastické ukončenie. Ako keby to nebol jeden muž, ale dvaja, teoreticky anjel a v skutočnosti bezcitnosť. Asi som sa mu zunovala, a preto takto, lebo ináč asi nevedel ukončil vzťah. Maxim, poprosím Ťa o Tvoj názor, lebo to strašne bolí, necítim sa vinná. Ďakujem.
Jana

Nuž chlapík mal asi veľmi presné predstavy o vzťahu a o žene, s ktorou ten vzťah bol schopný mať a ty si tak celkom do tej predstavy nezapadala a tak to celé zrušil bez možnosti diskusie. Nepoznám ho a tak nemám mandát na to vynášať o ňom nejaké súdy, ale bude to asi zvláštny patrón, keď posiela kvetinky a básničky a potom sa chce rozprávať o kozách iných žien. Aby nedošlo k omylu – podľa mňa na tom nie je nič zlé, ak muž so ženou, ktorá k nemu patrí, okomentuje inú ženu, v poriadku to je však len vtedy, ak ich komunikácia funguje na takomto otvorenom princípe, ak majú vzájomne blízky druh humoru a prebieha to recipročne, teda ak môže žena podobne povedať niečo oceňujúce o cudzom mužovi, takže ak je to istým spôsobom fascinácia estetikou, či zvláštnosťou iných ľudí. Ak to prebieha tak, že je v tom porovnávanie, či skryté ponižovanie alebo urážanie, v poriadku to nie je. A je jedno, či to ten prvý tak myslel alebo nemyslel, ak to toho druhého zraňuje, nemá to robiť. Lenže tvojho bývalého vyvoleného príliš nezaujíma, čo si myslíš alebo cítiš ty. Ak by mu na tom záležalo, snažil by sa hľadať kompromis, spôsob komunikácie, snažil by sa s tebou tráviť viac času a dal by ti priestor na vyjasnenie problému. Ja osobne si myslím, že napriek tomu, že sa teraz cítiš mizerne, stalo sa ti možno to najlepšie, čo sa ti mohlo stať – že s týmto človekom už nie si. Z mojich skúseností viem, že ak je niekto celkom iný virtuálne než osobne, bude za tým nejaký problém a ten najmenej vážny by bol ten, že mu tie maily píše niekto druhý. Tak nech ti nie je ľúto za chlapíkom, čo si našiel čas len raz za mesiac a nevnímal to, kto si a čo máš rada. Splň mu jeho posledné želanie: nevolaj a nepíš. A ži svoj život spokojne – bez neho. Na svete je dosť iných voľných chlapov do nepohody. Možno ťa nebudú bombardovať básničkami a obrázkami, ale budú mať schopnosť vidieť v tebe ženu, ktorou si budú sa o teba zaujímať a správať sa k tebe s úctou.

Toto je poradňa s ručením obmedzeným. Ak máte problémy a pocit, že by sa vám zišiel môj nezaujatý pohľad, napíšte mi mail s označením PORADŇA na maxim@matkin.sk. Uveďte, prosím, aj svoj vek a meno, pod ktorým chcete, aby bol váš príbeh zverejnený. Odpovedám len prostredníctvom tejto poradne!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #telefonovanie #Matkin #komunikácia #sklamanie #starší partner

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...