Mám nechať priateľa? Snívam o mužovi z netu

Psychoporadňa Maxima E. Matkina: Pravá láska je tá, ktorá donesie acylpyrín, keď máš chrípku a nie tá, ktorá pošle múdru vetu cez internet, keď sa jej chce.

19.10.2013 14:00
snívanie, láska, zaľúbiť sa Foto:
Muž z netu by nemal byť mužom vašich snov.
debata

Ahoj, M! Som rozvedená, preskákala som si kadečo. Chcela som všetko skúsiť, chcela som sa správať ako muži, chcela som si dokázať, že som ešte pekná žena. Všetko som si dokázala, prestalo ma to baviť a skončila som s mužmi, internetom, chodením na žúrky. Ale už dávno v začiatkoch môjho dokazovania si som sa zoznámila (iba písmenkovo) s mužom, ktorý ma chápal a vedel o všetkom, čo robím a ako žijem. Povedal jednu pozoruhodnú vetu: „Musíš tým všetkým prejsť a skúsiť to, aby si vedela, že to nechceš.“ Veľa mi ten človek dal, veľmi mi zmenil život. Bohužiaľ sme sa nestretli, má zaujímavú prácu a trvalý pobyt v zahraničí aj na SK. Už rok mám priateľa, vie o tom, volali sme si občas, vlastne on mi volá, ak sa mu dá. Už vtedy mi povedal, že môj priateľ bola jedna veľká chyba. A bola. Sklamaná som z neho. Priateľ ma ľúbi, muž z netu ma tiež miloval/miluje a bude až pokiaľ čas nedospeje do svojho konca. Potrebujem ho k životu, potrebujem ho počuť, jeho hlas, smiech a múdrosť slov je nekonečne krásna. Nepočula som ho od mája 2013. Neviem už dýchať, tak ma to sužuje, či je v poriadku. Muž z netu mi pomohol aj finančne, aj morálne, priateľ nijak. Teraz rozbieham niečo a potrebovala som pomôcť. Nepomohol a to ma strašne bolí. Neviem, čo mám robiť. Mám nechať priateľa? Odoberá mi energiu a chuť do života. Pritom muž z netu mi ju dáva, aj keď ho len počujem. Milujem ho!!! Jasne, že muža z netu, ale aj priateľa svojím spôsobom ľúbim, nie je zlý, len nechce byť dobrý. Bráni sa všetkému, čo mu má pomôcť. Proste všetko vidí zle, všetci mu chcú ublížiť, nikomu neverí. Ani mne!!! Zamotala som sa riadne s ním, teraz viem, že som mala ostať radšej sama a čakať, kedy sa ozve muž z netu. Myslíš, že som naletela nejakému úchylákovi? Ale on mi neublížil, len pomohol!!! Potrebujem ho k životu aspoň počuť. Aký máš názor na to, čo sa mi dialo a čo sa deje a čo sa bude diať?
Zlato (41)

Myslím, že muž z netu by mal mať v tvojom živote presne také miesto, aké si sám vybral. Teda miesto niekoho, s kým môžeš raz za čas zhodnotiť svoj život, zhrnúť ho do 200 znakov vyťukaných na klávesnici alebo troch viet vyslovených do telefónu. Je ako bývalý spolužiak, ktorého vidíš len na stretávke, psychológ, u ktorého máš zriedkavé termíny, niekto, kto ti dá pohľad z druhého brehu, nezaujatý názor, kto ťa povzbudí a drží ti palce. A to je všetko. Nesmie byť dôvodom, prečo sa rozídeš s priateľom, to nemôže byť muž tvojich snov, tvojej budúcnosti, podmienka tvojho šťastia. Prečo? Pretože keby ním chcel a mohol byť, tak ním je. Lenže ty si ho nikdy nevidela na vlastné oči. Ty nevieš, či informácie, ktoré ti o sebe dal, sú pravdivé. Ak muž nejakú ženu miluje – a platí to aj pre dvojice, ktoré sa zoznámili na internete – robí všetko pre to, aby s ňou bol. Píše, telefonuje, cestuje, mení plány. Mužovi z netu sa s tebou dobre komunikovalo cez internet, zavolal, „keď mohol“, neozval sa už pol roka. To je jasný signál, že vaše vzájomné úlohy vo vašich životoch sú veľmi presne vyhradené. On ti dáva cez internet dobré rady a povzbudenie, tak často, ako má chuť. V realite je možno piatykrát ženatý, možno je to homosexuál, možno má 18 rokov a možno 80, možno žije vo vedľajšej dedine a neznášaš ho, možno má 200 kilogramov a 130 centimetrov a nikdy sa neumýva a viac než nemanželských detí má len dlhov. Netreba po tom pátrať, treba to nechať tak, ako to je, v opare tajomného internetu, ale netreba si v duchu maľovať obrázky o vysokom štíhlom zabezpečenom charizmatickom samotárovi s hlbokou múdrosťou a vyšším poslaním, kto je niečo ako Ľudovít Štúr skrížený s Jamesom Bondom, ktorý by aj chcel byť s tebou, ale nemôže, lebo chráni pravopis a svetový mier. Vedľa neho musí byť každý skutočný chlap, ktorý má vyťahané trenky, chrápe, má svetabôle a nerieši, keď na otázku „Čo ti je?“ povieš „Nič“, v tvojich očiach chudákom nehodným lásky a pozornosti. Chcem tým povedať, že keď sa budeš zaoberať tým, či sa s priateľom rozísť alebo nie, počítaj to, čo si navzájom beriete a dávate a meraj to láskou, ktorá je medzi vami, ale nemeraj to vysnívaným mužom, ktorý v podobe, akú o ňom máš, určite neexistuje. Tá pravá láska je totiž tá, ktorá donesie acylpyrín a francúzsky kľúč, keď máš chrípku a praskne v byte potrubie, nie tá, ktorá pošle super múdru vetu cez internet, keď sa jej chce.

Toto je poradňa s ručením obmedzeným. Ak máte problémy a pocit, že by sa vám zišiel môj nezaujatý pohľad, napíšte mi mail s označením PORADŇA na maxim@matkin.sk. Uveďte, prosím, aj svoj vek a meno, pod ktorým chcete, aby bol váš príbeh zverejnený. Odpovedám len prostredníctvom tejto poradne!

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #poradňa #Matkin #internetová známosť

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...