Chcem kamarátku dostať von z hlavy

Psychoporadňa Maxima E. Matkina: Spôsob, akým sa pozeráš na svoju budúcu kariéru prenes aj na svoj osobný život.

16.06.2013 18:00
priatelia, láska, vzťah, hra, voľný čas Foto:
Priateľstvo či láska? Kde je hranica medzi nimi?
debata

Zdravím Ťa, Maxim. Mám jednu dosť dobrú kamošku, s ktorou sa poznáme už niekoľko rokov, (ja mám 25, ona 23), ale prednedávnom sa nám to akosi vymklo spod kontroly a vyspali sme sa spolu. Šli sme spolu na diskotéku, dačo sa popilo, dačo sa potancovalo a ani som sa poriadne nenazdal a kocúr bol v trúbe. Bolo to len raz, teda aspoň zatiaľ a po tom, ako sa to stalo, neviem prečo, začali mnou lomcovať príšerné výčitky svedomia a ona stále na mňa dolieha, že to so mnou myslí seriózne, takmer nepretržite, keď sa niekde stretneme, vysiela typické ženské signály a vraj by chcela so mnou začať chodiť, ale ja si od nej snažím stále udržiavať určitý odstup a sám sebe som sa zaprisahal, že dačo podobné sa už nesmie opakovať. Dokonca sa mi minule priznala, že ma miluje, ale ja som ju len chladne odbil s tým, že na lásku treba dvoch a hral som bezcitného Terminátora. Problém však spočíva v tom, že kedysi sa mi stalo v podstate to isté. Mal som kamošku, bola to moja bútľavá vŕba a ona sa mi priznala, že ma strašne miluje a nedokáže bezo mňa žiť. Potom sme si spolu dačo začali a z nej sa vykľula totálna mrcha, ktorá si ma omotala okolo prsta a robila si so mnou, čo sa jej zachcelo, a nakoniec sme sa pohádali, všetko sa to medzi nami posralo a teraz si nevieme prísť na meno. Tento scenár sa pravdepodobne znova opakuje a ja mám z toho dosť nepríjemné pocity, pretože viem, že dotyčná slečna nebezpečná, ktorá o mňa teraz javí taký eminentný záujem, nie je žiaden anjelik. Je síce pravda, že je ku mne veľmi milá, lenže ako sa zvykne vravieť, keď vtáčka lapajú, krásne mu spievajú, a preto sa snažím byť veľmi opatrný. Stále sa pred ňou hrám na pána odmeraného, ale v kútiku duše viem, že k nej pomaly, ale istotne začínam niečo cítiť. Taktiež ide aj o to, že mám veľké plány do budúcnosti. Chcem vycestovať do zahraničia kvôli práci a v súčasnej dobe pre mňa vzťah či podobné záležitosti neprichádzajú do úvahy, pretože musím tvrdo makať. Mám naozaj dosť veľa práce, ale viem, že ak sa do toho poriadne opriem, čaká ma sľubná kariéra. Tú moju kamošku by som si chcel dostať von z hlavy a prísť na iné myšlienky ešte predtým, ako sa do nej stihnem beznádejne zamilovať. Proste mám strach z toho, že sa na ňu namotám a potom zo seba budem zasa robiť len blbca a navyše môžem prísť aj o skvelú pracovnú príležitosť, čo by ma neskôr určite pekne sralo. Čo mám podľa Teba robiť?!
Alex

Tvoje vnímanie vzťahov je naozaj zaujímavé. Zamilovať sa do ženy si pripravený vtedy, keď ti ona oznámi, že ťa miluje a chce ťa a keď sa už zamiluješ, vzdávaš sa tým svojprávnosti a už počítaš s tým, že z teba bude tá osoba robiť blbca, ktorým môže manipulovať. Je to také čudesné, aj tie tvoje opakujúce sa scenáre vzťahov s „kamoškami“, ktoré si ťa vyhliadnu a ty sa prispôsobíš, aj tie tvoje hry na nedostupného Terminátora. Si dospelý, zmena tvojho prístupu je načase. Po prvé, mal by si to byť ty, kto si vyberá, uchádza sa o ženu a balí ju. Po druhé, ak si o nejakej babe myslíš, že je potvora, tak s ňou pokojne konverzuj a chľastaj, ale rozhodne nedávaj kocúra do trúby. Po tretie, ak si myslíš, že pre tvoje osobné plány by vzťah s potvorou fungoval ako brzda úspechu, duševnej vyrovnanosti a samostatnosti, tak o tom ani neuvažuj, nestretávaj sa s ňou a nenechaj ju, nech na teba pôsobia jej reči, pohľady a vibrácie ďalších častí tela. Spôsob, akým sa pozeráš na svoju budúcu kariéru prenes aj na svoj osobný život. Teda uvedom si, čo chceš a choď si za tým, ty buď ten, čo je aktívny a rozhoduje, nechceš byť predsa tým chlapíkom s indiánskym menom Muchyzjedztesima, na ktorého si hociktorá „kamarátka“ ukáže prstom a on chvíľu hrá nedostupného a potom urobí, čo sa od neho chce. To ty sa musíš zamilovať, ty si musíš vybrať, koho chceš, ty sa musíš trápiť, či ťa chce aj ona, ty ju musíš získavať a nakoniec dostať a ty sa musíš snažiť, aby si ju nestratil, lebo sa ti bude zdať najlepšia na svete, teda tá, ktorá ocení teba aj tvoj prístup k budovaniu kariéry. Chápeš, kam tým mierim? Moderná doba a emancipácia sú super veci, o ktorých sa píše v časopisoch, ale chlap má byť chlapom, teda slušným človekom, ktorý vie, čo chce a rozhodne nie je handrou na schody.

Toto je poradňa s ručením obmedzeným. Ak máte problémy a pocit, že by sa vám zišiel môj nezaujatý pohľad, napíšte mi mail s označením PORADŇA na maxim@matkin.sk. Uveďte, prosím, aj svoj vek a meno, pod ktorým chcete, aby bol váš príbeh zverejnený. Odpovedám len prostredníctvom tejto poradne!

debata chyba

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...