Žiaden chlap ma nechce tak naozaj

Psychoporadňa Maxima E. Matkina: Existuje množstvo príručiek o tom, ako randiť či ako nájsť toho pravého, kúpte si ich.

24.05.2013 10:00
láska, vzťah, problém, smútok Foto:
Raz nájdete toho pravého.
debata

Dobrý deň, môj problém spočíva v tom, že ma muži chcú len na sex. Možno niektoré by sa velice potešili, ale mňa to vôbec neteší. Ja proti sexu nič nemám, ale chcem aj viac. Keď som niekam volala partnera, tak sa len vyhováral, práca, kamaráti, rodina atď. Tak som si povedala, že dobre, teraz nemá čas, ale ten čas nemal stále, no keď potreboval sex, tak sa ozvať vedel, mne to dalo nádej, že už bude mať na mňa čas a zase nič. Žiadny neprišiel sám od seba, aby ma niekam zavolal, a pritom ja nie som náročná. Ísť večer na zmrzlinu, bicyklovať, na plaváreň, do kina, na prechádzku, prežiť spoločný víkend, ísť na dovolenku (mám 34 a ešte som nebola so žiadnym mužom na dovolenke, je to smutné, ale je to tak). Nútiť niekoho, prehovárať a doprosovať sa ja zase nemusím, lebo kebyže ten chlap chce, tak by šiel, a keď sa ho opýtam, že prečo niekam nejdeme, tak odpovede sa nedočkám. Tak ich potom už nekontaktujem a neriešim a keď si zrazu spomenú, že aj Janka existuje, tak sa potom čudujú, prečo sa už nechcem stretnúť, veď nám bolo spolu fajn. Mala som aj seberovných partnerov, aj starších rozvedených s deťmi a stále sa to opakuje. Jeden vzťah ukončím, začnem nový a skončí sa to rovnako. Teraz mám tiež taký vzťah a už som unavená sa stále z niekým novým zoznamovať, tak to zatiaľ znášam, ale nerobí to dobre na moju psychiku. Neviem, čo robím zle, ale ako veľmi sa snažím, tak to proste nejde.
Janka, 34

Na začiatku sa skúste zamyslieť nad tým, koho si vyberáte a ako si vzťah nastavíte na začiatku. Pretože existujú muži, ktorí so ženou radi trávia čas a majú potešenie z toho, že sú súčasťou dvojice a existuje aj veľké percento chlapov, ktorí sú najradšej v spoločnosti partie kamarátov alebo len sami, pretože ich prežívanie života v mužsko-ženskom páre nudí alebo privádza do rozpakov. Na to, či nejakého vášho nápadníka k vám ťahá len biológia, alebo záujem byť vo vašej prítomnosti aj mimo postele, na to prídete najlepšie vo fáze oťukávania a dvorenia. Dokážete sa s chlapíkom rozprávať? Smejete sa spolu? Máte spoločné záujmy, vkus, profesiu, humor? Tým, že ženy s intímnym zblížením už nerobia také okolky ako v minulosti, síce získavajú zaujímavé zážitky, no paradoxne sa pripravujú o lepšiu možnosť výberu a zároveň tým berú mužom ten pocit, že ak už niečo získajú, je to vzácna korisť. Konkrétne to znamená, že rozprávať sa a chodiť na kávu môžete pokojne s množstvom mužov naraz, aby ste vyskúmali, ktorý by vám vyhovoval, kto je do vás zamilovaný, kto sa vie podeliť – a to nielen o posledný kus koláča alebo výplaty, ale aj o čas a záujem. Ak preskočíte alebo skrátite fázu dvorenia a skúmate, či vám partner vyhovuje tak celkovo až keď ste s ním v spálni, často zistíte, že nevyhovuje, ale vycúvať z toho je ťažšie. Existuje množstvo príručiek o tom, ako randiť či ako nájsť toho pravého a ak nemáte čo čítať na záchode, kúpte si ich. Inak vám stačí pár viet, ktoré tým, ako sa omieľajú v kaderníctvach a romantických komédiách hádam už aj zľudoveli: 1. Sex najskôr až na treťom rande. 2. Rande je to, keď vás ten chlap niekam pozve von a ste tam sami ako pár. 3. Kytice a čokolády sú súčasť predohry atď. A ešte niečo: Boli ste do niektorého z tých mužov skutočne zamilovaná? Chceli ste veľmi práve toho konkrétneho? Alebo to pre vás bola séria pokusov, ktoré nevyšli? Ak sa vám stane, že stretnete takého, ktorý sa vám bude zdať najúžasnejší, tak ho nenechajte plávať, keď zase párkrát nebude mať na vás čas, ale použite rozum a začnite vyjednávať a taktizovať. Napríklad „stretnime sa na zmrzline“, „poďme najskôr do kina“, „mám pre teba prekvapenie“. Keď bude pre vás oboch spoločne strávený čas dobrou predohrou, možno ten muž zistí, že sa po vašom boku cíti dobre aj na plavárni alebo v sedle bicykla. A nepodliehajte zúfalstvu. V jednej mojej knihe som už túto webovú životnú pravdu citoval, no zopakujem ju znovu: „Muž hľadá niekoho na sex a nájde niekoho na celý život, žena hľadá niekoho na celý život a časom ho nájde.“

Toto je poradňa s ručením obmedzeným. Ak máte problémy a pocit, že by sa vám zišiel môj nezaujatý pohľad, napíšte mi mail s označením PORADŇA na maxim@matkin.sk. Uveďte, prosím, aj svoj vek a meno, pod ktorým chcete, aby bol váš príbeh zverejnený. Odpovedám len prostredníctvom tejto poradne!

debata chyba

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...