Cítim, že ma ľúbi, som ochotná sa o neho deliť

Psychoporadňa Maxima E. Matkina: Ak normálny 34-ročný muž stretne očarujúce štrnásťročné dievča, pomyslí si, že by ju chcel stretnúť o päť rokov a nie že s ňou začne chodiť.

14.04.2013 08:00
vzťah, láska, mladá žena, starší muž Foto:
Nedospelé mladé ženy vyhľadávajú aj starší muži.
debata (2)

Drahý pán Matkin, mám 16 rokov a odmalička mám bližšie k starším ľuďom. Som zvyknutá tráviť svoj čas v iných kruhoch ako moji rovesníci. Pozerám sa na svet očami dospelej ženy, aj keď ňou ešte nie som. Moja mama často hovorí, že sa chcem správať až príliš dospelo na svoj vek. Pred vyše dvoma rokmi som spoznala človeka, do ktorého som sa zamilovala. Je starší. O dosť starší. O 20 rokov. Je to veľa, však? Mne to nikdy nevadilo, nikdy som nemala potrebu obzrieť sa po niekom mladšom. A jemu to tiež neprekážalo. Náš vzťah trval rok, keď sa moja mama rozhodla, že sa presťahujeme. Na opačný koniec Slovenska. A tak chtiac-nechtiac, musela som opustiť svoje milované mesto a musela som opustiť jeho. Nechceli sme sa rozísť. Lenže po polroku prišlo niečo, čo som neočakávala. Napriek tomu, že tvrdil, že tú diaľku vydrží a počká na mňa, že sa budeme stretávať a že až sa vrátim, tak budeme žiť spolu – to nevydržal. Pri jeho povahe a potrebách bolo vlastne len otázkou času, kedy ma nahradí inou. Vo chvíli keď som sa to dozvedela, sa mi zrútil svet. Sú to už 4 mesiace, no stále to bolí. Baba, ktorou ma nahradil, je len o rok staršia ako ja. Dlho im to nevydržalo, boli spolu len 2 mesiace a po ich rozchode sa jeho vzťah ku mne zmenil. Vždy, keď mal problém, obrátil sa na mňa lebo vedel, že ho vypočujem, že mu poradím. Keď sa však rozišli, zase sa začal správať ako za starých čias. Písal mi, ako mu chýbam, že keby som bola bližšie k nemu, tak by sme boli spolu. Lenže zároveň sa stretával s ňou a tiež jej rozprával, ako mu chýba a ako ju ľúbi. Vedomie toho, že ma pravdepodobne len namotáva, bolí. Asi som naivná, no vždy, keď mi píše ako mu na mne záleží a že mu veľmi chýbam, tak mu uverím a cítim sa poctená. Stále ho ľúbim a miestami mám pocit, že aj on mňa. Dokonca to aj povedal, ale potom sa tváril, že nič také nepovedal. Dohodli sme sa, že sa stretneme, že spolu strávime deň a zabudneme na všetko a všetkých a budeme len my dvaja. Ale teraz mám pocit, že nepríde. Už toľkokrát povedal, že príde a nič z toho nebolo. Vôbec nechápem jeho správanie. Začínam mať pocit, že sa z neho zbláznim. Pravidelne ma dostáva do stavov blízkych depresiám. Nespím a nejem, len myslím na neho a trápim sa. Záleží mi na ňom, ľúbim ho a chýba mi. Lenže nechcem pre neho trpieť, nechcem sa nechať namotávať. Chcela by som si ho získať späť, aby boli veci ako predtým, aby si pripustil že ma stále ľúbi, pretože viem, že niekde tam vnútri to tak cíti. Myslíte, že by ste mi vedeli poradiť? Ja si už rady neviem. Nedávno som sa dokonca pristihla pri myšlienke, či by som bola ochotná deliť sa o neho s inou. Premýšľala som nad tým, či je jedným z tých, čo potrebujú mať aj ženu a aj milenku.
Kiks

Ak dobre počítam, tak keď váš vzťah začal, vy ste mali 14 a on 34. Odhliadnuc od toho, že je to trestné a aj ľudsky nie celkom akceptovateľné, v tomto fakte je aj zakliaty dôvod, prečo sa správanie vášho bývalého k vám tak zmenilo. Pretože ste stále viac ženou než dieťaťom. A on potrebuje dieťa. Chápem, že vy to vnímate teraz inak – ako stretnutie dvoch sŕdc, ktoré boli zhodou okolností v tele štrnásťročnej a tridsaťštyriroč­ného. Ale viete, ono to funguje tak, že ak normálny 34-ročný muž stretne očarujúce štrnásťročné dievča, pomyslí si, že by ju chcel stretnúť o päť rokov a nie že s ňou začne chodiť. Váš bývalý priateľ z nejakého dôvodu potrebuje nedospelé dievčatá a takou vy už nebudete dlho. Predýchajte to, verím, že to časom uvidíte v inom svetle a stratu tohto človeka nebudete pociťovať tak tragicky. On už teraz pravdepodobne hľadá ďalšie dievča pod zákonom a pri troche šťastia mu na to jej otec príde a vymláti z neho za to dušu.

Toto je poradňa s ručením obmedzeným. Ak máte problémy a pocit, že by sa vám zišiel môj nezaujatý pohľad, napíšte mi mail s označením PORADŇA na maxim@matkin.sk. Uveďte, prosím, aj svoj vek a meno, pod ktorým chcete, aby bol váš príbeh zverejnený. Odpovedám len prostredníctvom tejto poradne!

2 debata chyba

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...