Interiérové trendy na rok 2023? Harmónia a spojenie s prírodou, inšpirujte sa

Aktuálne trendy dávajú zelenú všetkému prírodnému.

12.01.2023 14:00
dekor
Prírodné materiály v interiéri, WestwingNow.
debata

Pri bývaní sa kladie dôraz na osobitosť, pohodlie a harmóniu. Preto neurobíte krok vedľa, ak zvolíte drevené dekory nábytku, masívne drevo, bavlnené či ľanové textílie a tlmené zemité tóny, pričom v roku 2023 bude veľmi moderná hlavne šedobéžová farba taupe.

Taburet, KIK
Prírodné materiály v interiéri, WestwingNow.
+6Sedacia súprava, ASKO

Aktuálne trendy dávajú zelenú všetkému prírodnému. Dizajnéri presadzujú prístup „inside outside“, ktorý sa snaží dostať exteriér do interiéru. Ak chcete byť skutočne obklopení prírodou, siahnite po dreve, ktoré priestor pekne zútulnia a zateplia. Skvele vyzerá v kombinácii s bielou a zemitými odtieňmi. Neznamená to, že nemôžete dať priestor aj výrazným energickým farbám. Zaujímavé solitérne prvky v kontrastných odtieňoch dokážu celý priestor urobiť výnimočnejším. Najviac vyniknú práve s neutrálnym pozadím, a preto sa treba držať dvoch až troch základných jemných farieb, ktoré vytvoria harmonický základ.

zväčšiť Sedacia súprava, ASKO
dekor Sedacia súprava, ASKO

Náklonnosť k prírode sa okrem nábytku týka aj všetkých doplnkov, pomocou ktorých môžete svoj domov oživiť a dať mu podobu, ktorá vyhovuje vášmu vkusu. Textílie, riad aj drobné dekorácie sú síce len detailom v mierke celej miestnosti, ale na striedmom podklade môže najviac vyniknúť ich sýta farba alebo výrazná štruktúra, ktorá dodá celej izbe hĺbku a originalitu.

zväčšiť Prírodné materiály v interiéri, WestwingNow.
dekor Prírodné materiály v interiéri, WestwingNow.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dizajn #nábytok #zariadenie

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...