Z umývačky vyťahujete nevábne vyzerajúce príbory? Trik s alobalom ešte nepoznáte?

Mnoho domácností si už nedokáže svoje fungovanie bez umývačky riadu ani predstaviť.

19.10.2022 09:00
príbor, umývačka riadu, tanier Foto:
Nepáči sa vám, aký príbor vyťahujete z umývačky?
debata

Život nám výrazne uľahčuje a dobu, ktorú trávime v kuchyni upratovaním, skracuje. Ale aj umývačka môže občas sklamať. Napríklad, ak z nej začnete vyťahovať príbory zle umyté, málo lesklé či matné, jednoducho nevábne vyzerajúce. Možno ste o tomto jednoduchom triku ešte nepočuli, ale oplatí sa ho vyskúšať.

Rošt na grilovanie efektívne očistíme kefou alebo alobalom Čítajte viac Ak použijete na čistenie roštu z rúry či grilu tento trik, bude vyzerať ako nový

Jediné, čo musíte urobiť, aby boli príbory opäť pekné a lesklé, je odtrhnúť kus alobalu a vytvarovať z neho guľôčku. Tú potom vhoďte do priehradky na príbory a umývačku normálne naplňte a následne zapnite ako obyčajne. Mimochodom, nemusíte sa báť, že vám hliníková gulička poškriabe príbor, naozaj počas umývacieho cyklu zostane len v košíku na príbor.

syr, strúhadlo, ementál Čítajte viac Trápite sa pri čistení strúhadla na syr? Týmto trikom si prácu výrazne uľahčíte

A čím to je, že tento trik s hliníkovou fóliou funguje? Lesklý efekt vzniká, pretože kov v alobale reaguje s chemickými zložkami v umývacom prostriedku, táto reakcia sa ešte zintenzívni vďaka teplote vody. To vedie k oxidačnému procesu, vďaka ktorému následne príbor vyzerá ako nový. Zároveň zabránite aj tvorbe hrdzavých škvŕn na príboroch, keďže hrdzavý film, ktorý sa môže usadzovať medzi kovovými časťami v umývačke riadu, je absorbovaný hliníkovou fóliou. Touto metódou však nie je možné odstrániť už existujúce škvrny od hrdze.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #umývačka riadu #riad #alobal

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...