Jesenné upratovanie hravo zvládnete! Tu sú tipy, ako si ho uľahčiť

Často sa upratovaniu vyhýbame a odkladáme ho až do poslednej chvíle, kedy je to už nevyhnutné.

16.09.2022 12:00
debata (1)

Dni sa nám začínajú pomaly skracovať a na dvere zaklopala jeseň. Obdobie, kedy sa príroda sfarbuje do rôznych farieb a zároveň sa zbavuje všetkého, čo jej už neslúži. V tomto by sme si mali zobrať od nej príklad aj my. Prezradíme pár tipov, s ktorými máte jesenné upratovanie hotové raz-dva.

zväčšiť Úložné drevené truhlice, WestwingNow.sk
51884895590 16e0481d49 k Úložné drevené truhlice, WestwingNow.sk

Často sa upratovaniu vyhýbame a odkladáme ho až do poslednej chvíle, kedy je to už nevyhnutné. Najmä, ak ide o rozsiahlejšie a detailnejšie upratovanie. Povedzme si ale úprimne, čím skôr sa do toho pustíme, tým lepšie. A prečo z toho robiť takú drámu? Dnes nájdete na internete množstvo „life-hackov“, ktoré vám to celé uľahčia a pomôžu urýchliť.

Látkový kôš - sada, ASKO
Sklenená dóza na cestoviny, KIK
+6Úložné boxy na ovocie a zeleninu, Bonami.sk.

Chce to zoznam

Tým prvým je, klasicky, spísať si zoznam toho, čo ideme vlastne robiť. V ktorej miestnosti začať? Ktoré veci je už potrebné vyhodiť? Tu si treba uvedomiť, čo všetko už nepoužívate, čo vám v skrini zavadzia a na čo všetko len „sadá“ prach.

Praktické skladovanie

Kedy ste si naposledy vytriedili všetky potraviny v špajzke? Často uskladňujeme potraviny, ktorých dátum minimálnej trvanlivosti prekročil svoj limit už pred niekoľkými mesiacmi. Skúste tentokrát investovať do praktických dóz, ktoré si môžete plniť podľa potreby a budete mať istotu, že sa vám v nich nič tak skoro nepokazí. Je to praktické a ekologické riešenie, ak napríklad nakupujete aj v bezobalových obchodoch.

Systematické usporiadanie šatníka

Určite nebude na škodu, keď sa zbavíte oblečenia, ktoré vám už nesedí alebo je "vynosené“. Môžete ho podarovať ďalej. Veľkým pomocníkom pri ukladaní vecí sú úložné boxy. Môžete tak spokojne zabudnúť na neustále upravovanie vybudovaných komínov s tričkami či na hľadanie obľúbeného páru ponožiek. Budete mať o oblečení vždy prehľad a všetko hneď po ruke.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #jeseň #upratovanie

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...