Ak použijete na čistenie roštu z rúry či grilu tento trik, bude vyzerať ako nový

Odstránenie mastnoty a pripálených zvyškov jedál z roštu v rúre na pečenie dá naozaj zabrať. Prečo neskúsiť trik, vďaka ktorému sa rošt doslova rozžiari? Tu je!

19.08.2022 11:00
Rošt na grilovanie efektívne očistíme kefou... Foto: ,
Ako vyčistiť rošt na grilovanie či rošt z rúry na pečenie?
debata

Keď sa kúsky mastnoty a zbytky jedla na rošte pripália, držia na ňom ako prikované a vyčistenie roštu je skutočnou skúškou trpezlivosti. A občas si čistenie pýta aj poriadnu dávku sily. Drhnutie akoby nemalo konca-kraja a človeka naozaj vyčerpáva. Výsledok? Nie je vždy taký oslnivý, ako by mal po vynaloženej námahe byť.

pranie, práčka Čítajte viac Zafarbilo sa vám v práčke oblečenie? Ešte nie je stratené, tento trik môže pomôcť

Blogerka Tanya, ktorá má na Instagragme prezývku "Queen of Hacks“, ukázala, ako si čistenie roštu uľahčiť. Chce to kocku ľadu, ale nie celkom obyčajnú.

Ako predvádza na Instagrame, na čistenie nepoužíva bežné kocky ľadu vyrobené z vody, ale formu na kocky ľadu naplní saponátom. Takto vznikajú malé a šikovné čistiace „bomby“! Akonáhle prostriedok na umývanie riadu zamrzne, stačí kockou ľadu na umývanie riadu prechádzať po jednotlivých drážkach roštu. Keďže sa kocka ľadu pomaly topí, ľahko takáto „bomba“ obalí jednotlivé mriežky na rošte zo všetkých strán a pomaly ich očistíte. Výsledok ohromí, pozrite si video na Instagrame (nižšie).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #trik #rošt

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...