Život sa presúva von! Spríjemnite si posedenie na terase, prestrite si stôl v záhrade

Slnečné počasie priamo hrá grilovaniu do karát a pokojným chvíľam v záhrade či na terase takisto.

17.06.2022 11:30
dekor
Posedenie vonku, inšpirácia podľa WestwingNow.sk
debata

Pri takýchto príležitostiach sa často stretne celá rodina aj s priateľmi a o slovo sa prihlási obľúbená grilovačka. Ale tá sa nezaobíde nielen bez grilu, ale an bez záhradného posedenia.

Záhradný set, ASKO
Obracačka na ryby, Tchibo.sk
+11Posedenie vonku, inšpirácia podľa WestwingNow.sk

Na záhradný nábytok máme trochu rozdielne požiadavky ako na vybavenie interiéru. Záhradné vybavenie väčšinou nechávame vonku celú sezónu, a tak by na to malo byť prispôsobené. Obľúbeným materiálom je umelý ratan, ktorý sa teší obľube pre vysokú odolnosť voči počasiu. Podobne odolný je aj kovový nábytok, ktorý je väčšinou vyrobený z hliníka. Je preto veľmi ľahký. Pre priaznivcov prírodných materiálov je vhodným variantom drevo. Hoci treba drevený nábytok pravidelne ošetrovať, má svoje osobité kúzlo a je veľmi príjemný na dotyk.

melón, šalát, feta, mäta Čítajte viac Chuť melóna trocha inak! Pikantnejšie, v letnom šaláte

Keď je krásne počasie, nie je nič lepšie ako si dať kávu vonku vo vašej záhradke či terase. Slnečné lúče nám dodajú vitamín D a pozitívne pôsobia aj na našu náladu. Pre takéto príležitosti je vhodné napríklad pohodlné kresielko, v ktorom si chvíľku odpočinieme od každodenných starostí a načerpáme sily na zvyšok dňa. Veľmi trendy sú napríklad prepletané kreslá v rôznych farbách, alebo závesné kresielka s mäkučkými vankúšmi.

zväčšiť Obracačka na ryby, Tchibo.sk
Obracacka na ryby odp.cena 10.99 Obracačka na ryby, Tchibo.sk

Kam sa schovať pred slnečnými lúčmi? Najbežnejšou voľbou sú slnečníky, ale pokiaľ máte dostatok priestoru, môžete mať v záhrade celé leto záhradný altánok, pri ktorom je možné dokonca zatiahnuť aj bočné strany a spoľahlivo vás tak ochránia aj pred dažďom. Majitelia terás či balkónov zase možno ocenia paraván, vďaka ktorému sa skryjú pred zrakmi susedov.

avokádo, grilovanie, salsa Čítajte viac Skvelý tip na grilovačku! Pripravte zdravé avokádo na celkom nový spôsob, u hostí zabodujete

Grilovanie k letu bezpochyby patrí. Každým rokom vymýšľame čoraz viac zaujímavejších receptov, skúšame nevšedné aj exotické chute a vône. Vynikajúce jedlá si vyžadujú nielen kvalitné suroviny, no kľúčovým je v tomto prípade aj gril, na ktorom ich pripravujeme. Hoci sú elektrické a plynové grily tiež veľmi obľúbené, asi najviac priaznivcov majú grily na drevené uhlie, ktoré dodajú surovinám vôňu naozajstného ohňa.

Video
Jednoduchý recept na vietnamské grilované mleté mäso, podávané aj ako fastfood.

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Vietnamské Nem lui na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #grilovanie #nápady #posedenie vonku

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...