Trápite sa pri čistení strúhadla na syr? Týmto trikom si prácu výrazne uľahčíte

Mnoho jedál chutí lepšie s čerstvo nastrúhaným syrom - cestoviny, paradajková polievka či zeleninový šalát.

23.02.2022 09:00
syr, strúhadlo, ementál Foto:
Ako si uľahčiť čistenie strúhadla na syr?
debata (4)

Strúhadlo na syr je skvelým pomocníkov v kuchyni, ale s jeho čistením to už také skvelé nie je. Dôkladné vyčistenie strúhadla od zvyškov syra je poriadnou výzvou aj pre trpezlivé gazdinky. Ak sa do čistenia pustíte pomocou kuchynskej špongie, nie vždy sa to podarí na jednotku. A nepomáha ani dlhé vymývanie syra pod tečúcou vodou.

upratovanie, žena, domácnosť Čítajte viac Influencerka predvádza triky do domácnosti, z ktorých fanúšikovia šalejú! Navždy zmenia spôsob, akým upratujete

Ako si teda poradiť? Pomôže citrón, ktorý má v kuchyni pomerne široké využitie. Siahnite po ňom aj pri čistení strúhadla na syr. Šťava rozpúšťa zvyšky syra aj v tých menej dostupných zákutiach strúhadla a zároveň pôsobí dezinfekčne a antibakteriálne.

pepier na pečenie, gazdinka, žena, pečenie, kuchyňa Čítajte viac Skvelý trik! S papierom na pečenie už bojovať nebudete, takto presne 'sadne' do misky či na plech

Ako na to?

Citrón prekrojte na polovicu a nastrúhajte ho na strúhadle, na ktorom ste strúhali syr. Nechajte citrónovú šťavu pár minút stekať po strúhadle. Potom strúhadlo dôkladne umyte pod horúcou vodou – zvyšky syra by mali byť odstránené. Ak nie, postup zopakujte. Ak chcete odstrániť už čiastočne usušený syr zo strúhadla, najskôr namočte strúhadlo do vody a až potom nastrúhajte citrón.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #čistenie #syr

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...